... / Story's / Actueel / CONVERGE samen met CHELSEA WOLFE op 30 juni in Philharmonie te Haarlem voor sensationele show
Actueel

Updated 11/03/2022

Actueel

CONVERGE samen met CHELSEA WOLFE op 30 juni in Philharmonie te Haarlem voor sensationele show

In 2019 haalde het Patronaat Devin Townsend naar Haarlem voor een intieme en heel bijzondere show in de Grote Kerk. Wie er toen bij was, zal zich deze show nog lang heugen. Vandaag presenteert het Patronaat opnieuw een exceptionele show die bezoekers waarschijnlijk ook nog lang bij zal blijven: op 30 juni aanstaande staat de legendarische hardcoreband CONVERGE in het Philharmonie te Haarlem voor een Benelux-exclusieve Bloodmoon-show. Ook darkfolk zangeres CHELSEA WOLFE zal van de partij zijn.

Het uit Salem, Massachusetts (VS) afkomstige CONVERGE geldt binnen de metalwereld als niets minder dan legendarisch. In 2001 drukken zij met album ‘Jane Doe’ zo’n onmiskenbare stempel op het genre dat zij tot grondleggers van de metal- en mathcore stijlen worden gerekend. In 2016 treedt de band op tijdens Roadburn Festival in Tilburg. Het festival verzoekt de band een set te maken waarin CONVERGE zich vooral richt op de lange, epische tracks die hun albums normaliter afsluiten. CONVERGE zoekt de samenwerking met darkfolk zangeres Chelsea Wolfe, componist Ben Chisholm en Stephen Brodsky van Cave In en Mutoid Man, waarmee het Bloodmoon-project officieel geboren is.

Converge (1)

Converge met Chelsea Wolfe

Één van de tofste shows ooit

Als headlinershow van Roadburn Festival dat jaar boekt CONVERGE opnieuw een historisch resultaat: de show staat nog altijd te boek als ‘één van de tofste shows ooit op Roadburn’. Tot afgelopen jaar is Bloodmoon slechts een handvol keer opgevoerd.

Tijdens de lockdowns komen CONVERGE, Chelsea, Ben en Stephen opnieuw bij elkaar waar een officieel ‘Bloodmoon’-album uitrolt. ‘Het voelde alsof er genoeg energie was in de live-samenwerking om ook echt nieuwe muziek samen te maken’, aldus CONVERGE-gitarist Kurt Ballou. ‘Het kostte ons alleen een paar jaar om de tijd vrij te maken’. ‘Bloodmoon: I’ verschijnt eind 2021 bijna vanzelfsprekend in talloze jaarlijsten.

Bloodmoon Square Patronaat

Op donderdag 30 juni 2022 is deze grens-overstijgende en genre-definiërende show te aanschouwen in Philharmonie Haarlem, één van vijf gelukkige Europese locaties waar Bloodmoon opgevoerd zal worden.

Kaarten gaan maandag 14 maart 2022 om 11:00 uur in de voorverkoop op www.patronaat.nl.