... / Story's / Actueel / De wake-up call van MISERY INDEX - Nieuw album uit op 13 mei 2022
Actueel

Updated 11/03/2022

Actueel

De wake-up call van MISERY INDEX - Nieuw album uit op 13 mei 2022

De uit Baltimore (VS) afkomstige death metal-masters van MISERY INDEX zijn klaar met hun nieuwe album. ‘Complete Control’ wordt wereldwijd uitgebracht via Century Media op 13 mei 2022. De eerste single ‘The Eaters And The Eaten’ kunnen we vandaag al beluisteren.

MISERY INDEX over de single ‘The Eaters And The Eaten’: “Dit is het meest ongecompliceerde, explosieve nummer op het album. Het is volkomen meedogenloos en hamert op de belangrijkste thema's van uitbuiting en gezwoeg die het leven van zovelen op de planeet in onze huidige tijd bepalen.”

MI 3

Foto: Ryan Philipps

Mindexcontrolcd222

‘Complete Control’ is het zevende studioalbum en het debuut voor Century Media van MISERY INDEX. De plaat werd gemixt door Will Putney en gemasterd door Jens Bogren en bevat artwork van Matt Lombard. ‘Complete Control’ is een riff-gedreven aanval die de spanning van de huidige toestand in de wereld vastlegt en kanaliseert in negen verschroeiende death metalnummers. Met Orwelliaanse scheldwoorden en vlijmscherpe songs is ‘Complete Control’ een knal in het gezicht. En volgens de band ‘een broodnodige wake-up call voor de ontevredenen en de onteigenden’.

MI 2

De plaat is beschikbaar als jewelcase cd, in verschillende vinyl versies en digitaal. Er is ook een ‘limited deluxe 2-cd boxset (zie foto) met naast het reguliere album een 5-Track Bonus EP getiteld ‘Strategies Of Manipulation’ en verschillende andere leuke gadgets.

Voorbestellen kan HIER.

Misery Index live

14/08/2022 - Alcatraz Metal Festival, Kortrijk (B)