... / Story's / Actueel / MISERY INDEX onthult eerste details van nieuw album ‘Complete Control’
Actueel

MISERY INDEX onthult eerste details van nieuw album ‘Complete Control’

Al twee decennia lang kunnen we genieten van het uit Baltimore afkomstige, aan een eerbiedwaardige carrière werkende, death metalgezelschap MISERY INDEX. Nu komen ze terug op het voorplan met de boodschap dat er met ‘Complete Control’ een nieuwe plaat zit aan te komen, die wereldwijd wordt uitgebracht via Century Media Records op 13 mei 2022. ‘Complete Control’ werd gemixt door Will Putney, gemasterd door Jens Bogren / Fascination Street Studio's en bevat illustraties van Matt Lombard.

Misery Index 2022
Misery Index Complete Control

MISERY INDEX bassist/vocalist Jason Netherton over ‘Complete Control’: "We zijn super enthousiast over ons nieuwe album! Het is een tijdens de pandemie voortgebracht negen tracks tellend opus van venijnige death metal. Muzikaal leunt het album zwaar op onze bekende brute hardcore- en grindcore-invloeden. Op de hoes staat het griezelige werk van beeldend kunstenaar Matt Lombard, die voor ons de tegenstrijdige krachten van controle en chaos die onze moderne tijd bepalen, naar voren brengt. De lyrische thema's van het album concentreren zich op deze concurrerende krachten. Ze benoemen 'macht' als iets dat niet altijd met brute hand en geweld wordt gehanteerd in de moderne tijd, maar vooral als een controle op de samenleving waar het zich manifesteert op een individueel, zelfbesturend niveau." 

Broodnodige wake-up call

‘Complete Control’, is het zevende studioalbum en Century Media-debuut voor MISERY INDEX. Het is een riff-gedreven aanval die de spanning van de moderne tijd vastlegt en deze kanaliseert in verscheurende death metalnummers. Met orwelliaanse scheldwoorden en vlijmscherpe teksten is ‘Complete Control’ een broodnodige wake-up call voor de ontevredenen en onteigenden.

Een eerste single/video van ‘Complete Control’ wordt gelanceerd op vrijdag 11 maart 2022 om de start van de voorverkoopcampagne van het album te ondersteunen. In de tussentijd kun je de beelden van MISERY INDEX nog bekijken die op 6 maart 2020 in de backstagelocatie in München zijn opgenomen als onderdeel van de ‘Campaign for Musical Destruction’ samen met labelgenoten Napalm Death en Eyehategod.