... / Story's / Actueel / TOOL brengt op 1 maart 2022 ‘Opiate2‘ uit - Blu-ray kortfilm volgt op 18 maart
Actueel

Updated 22/02/2022

Actueel

TOOL brengt op 1 maart 2022 ‘Opiate2‘ uit - Blu-ray kortfilm volgt op 18 maart

TOOL, momenteel op tournee ter ondersteuning van hun GRAMMY Award®-winnende album ‘Fear Inoculum’, keren even terug naar het begin van de band. Om de 30ste verjaardag van hun eerste release ‘Opiate’ te vieren brengt de band op 1 maart 2022 een vernieuwde en uitgebreide versie van het titelnummer van de EP uit. Een begeleidende Blu-ray kortfilm volgt een paar weken later.

Tool

Foto: Travis Shinn

Tool Box 2

Beeldend kunstenaar Dominic Hailstone (‘Alien: Covenant’, ‘The Eel’) werkte samen met TOOL-gitarist Adam Jones aan de meer dan 10 minuten durende film, meteen de eerste nieuwe video van de band in 15 jaar. De clip onderstreept TOOL’s uitzonderlijke talent voor het samenbrengen van auditieve en visuele werelden, waardoor de luisteraar/kijker kan genieten van een allesomvattende ervaring zoals dat al sinds het prille begin van de band het geval is. Hailstone en Jones werkten ook samen aan de gefilmde stukken van de huidige ‘Fear Inoculum’-tour.

Tool Box

Het vernieuwde titelnummer van de EP zal digitaal beschikbaar zijn vanaf 1 maart. De fysieke release die dan op 18 maart volgt, bestaat uit een Blu-ray in een 46 pagina’s tellend kunstboek met foto's achter de schermen en de ‘making-of’, evenals interviews en inzichten van speciale gasten.

Pre-order ‘Opiate2 HIER.

TOOL tourdata

13/05/2022 – Sportpaleis, Antwerpen (B)

19/05/2022 – Ziggo Dome, Amsterdam (NL)