... / Story's / Actueel / STRAY FROM THE PATH terug van weggeweest met nieuwe single ‘Guillotine'
Actueel

STRAY FROM THE PATH terug van weggeweest met nieuwe single ‘Guillotine'

Long Island's STRAY FROM THE PATH, een band die nooit te verlegen is om zijn woorden kracht bij te zetten, is terug met een gloednieuwe single 'Guillotine', hun eerste nieuwe muziek sinds de release van het album 'Internal Atomics' in 2019.

Stray From The Path 2022

Over het nummer spraken we met gitarist Tom Williams: ‘Tijdens het schrijven van deze plaat in de afgelopen twee jaar hebben we veel shit zien gebeuren in de VS. Mensen beginnen zich bewust te worden van het zieke systeem waarin we leven. We hebben gezien dat de arbeidersklasse 3,7 biljoen dollar verloor, terwijl miljardairs tijdens de pandemie 3,9 biljoen dollar rijker werden. We hebben gezien dat essentiële arbeiders werden begroet met een schouderklopje en coupons om te gebruiken bij de bedrijven waarvoor ze werkten, en diezelfde bedrijven brachten recordwinsten binnen. Dit systeem werkt niet meer en de dag vandaag blijft de toestand verslechteren. Uiteindelijk moeten de mensen die deze bedrijven hebben geleid en de arbeidersklasse tijdens deze beproeving wreed hebben uitgebuit, met de ‘Guillotine’ worden geconfronteerd."

Na meer dan een decennium hebben STRAY FROM THE PATH een levensduur bereikt die zelden wordt gezien in hardcore. Met elke opeenvolgende release en meedogenloos toeren, hebben oude leden Tom Williams (gitaar) en Drew Dijorio (zang) de band vanuit lokale bevolking van Long Island omgeturnd tot krachtige globetrotters. Anthony Altamura (bas) trad in 2011 toe en Craig Reynolds (drums) in 2016, waarmee de line-up werd verstevigd en de band zich ontwikkelde naar hun huidige incarnatie: een kolos vol groovende, metalige hardcore riffs en door hiphop beïnvloede vocale cadansen.

CONCERTEN MAART 2023

De band begint aan een Europese tour ter ondersteuning van Beartooth en Motionless In White en bezoekt ook onze contreien.

11/03/2022 - Den Atelier, Luxemburg (LU)

21/03/2022 - 013, Tilburg (NL)

28/03/2022 - Ancienne Belgique (AB), Brussel (B)