... / Story's / Actueel / Muzikant en designer GEERT KROES overleden
Actueel

Updated 22/09/2022

Actueel

Muzikant en designer GEERT KROES overleden

Vanochtend bereikte ons het nieuws dat de Nederlandse muzikant en designer GEERT KROES op veel te jonge leeftijd is overleden. Hij kampte al enige tijd met een zware longontsteking.

BK Kopie

Geert bracht met zijn band's Blind Sight en Dead Man's Curse enkele goed ontvangen albums uit en deelde het podium met artiesten als Machine Head, Avenged Sevenfold en The Black Dahlia Murder. Met die laatste tourde Blind Sight door Europa. In juli 2006 was het nummer 'Sticks And Stones' van Blind Sight, afkomstig van het album 'The Tenderstrike Salvation', vertegenwoordigd op de sampler van Rock Tribune en spraken we Geert uitgebreid over het album.

Werk

Naast een getalenteerde zanger en bassist, was Geert een bijzonder begenadigd designer. De laatste jaren ontwierp hij onder de naam 'Krows' prachtige designs voor T-shirts van onder andere Ghost, Slipknot, Slayer, Mastodon, Graspop en natuurlijk voor zijn geliefde Machine Head, voor wie hij ook meewerkte aan het artwork van het recent verschenen album 'ØF KINGDØM AND CRØWN'. 

Screenshot 20220922 092045 Facebook

Machine Head reageerde via sociale media meteen op het trieste overlijden van Geert.

Geert (18-06-1980 - 21-09-2022) werd slechts 42 jaar. Namens Rock Tribune wensen wij vrienden en familie alle sterkte toe met het onwerkelijke verlies van deze bijzonder sympathieke en talentvolle gast. RIP Geert ...