... / Story's / Actueel / NAPALM DEATH slaat terug met mini-album ‘Resentment Is Always Seismic – A Final Throw Of Throes’
Actueel

NAPALM DEATH slaat terug met mini-album ‘Resentment Is Always Seismic – A Final Throw Of Throes’

Al meer dan 40 jaar verkent NAPALM DEATH de uiterste grenzen van het muzikale spectrum met baanbrekende en vooral nietsontziende grindcore. De pioniers van het genre halen ook anno 2022 verwoestend uit met een nieuw mini-album dat de titel ‘Resentment Is Always Seismic – A Final Throw Of Throes’ meekreeg.

Napalm Death 01

Foto: Gobinder Jhitta

‘Resentment Is Always Seismic - A Final Throw Of Throes’ sluit nauw aan bij het album ‘Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism’ uit 2020. “Je kunt ‘Resentment Is Always...’ beslist beschouwen als een uitbreiding - of partneropname - van het album ‘Throes...’”, vertelt frontman Mark ‘Barney’ Greenway. “We wilden al lang een mini-album uitbrengen – een plaat in de geest van vroeger – en vonden dat we genoeg kwaliteitstracks hadden om dat nu te doen, zelfs na alle ‘Throes...’-bonustracks. Hopelijk heeft deze mini een aantal leuke wendingen in zich voor de fans. Wat ons betreft, geldt dat zeker voor de cover ‘People Pie’ van SLAB! die ons tot het uiterste heeft gedreven en artistiek geweldig aanvoelt. Uiteindelijk is rancune seismisch, het kan in veel situaties de volledige erosie van de mensheid veroorzaken. Dat was het punt dat ik er echt in wilde hameren.”

Tracklist

NAPALM
  1. Narcissus
  2. Resentment Always Simmers
  3. By Proxy
  4. People Pie (SLAB! cover]
  5. Man Bites Dogged
  6. Slaver Through a Repeat Performance
  7. Don't Need It (BAD BRAINS cover)
  8. Resentment is Always Seismic (Dark Sky Burial Dirge)

Het 8-track mini-album "Resentment is Always Seismic - a final throw of Throes" is verkrijgbaar als gelimiteerde cd digipak, vinyl en in digitaal album-formaat. Bestellen kan HIER.

Live

05/08/2022 – Dicky Woodstock, Steenwijkerwold (NL)

12/08/2022 – Alcatraz Metal Festival, Kortrijk (B)                            

10/09/2022 – Baroeg Open Air, Rotterdam (NL)

De video voor  het experimentele ‘Resentment Is Always Seismic (Dark Sky Burial Dirge)’ kun je hieronder bekijken.