... / Story's / Actueel / Nederlands/Slovaakse band DISTANT maakt details derde album bekend - Nieuwe single nu online
Actueel

Wim Vander Haegen

02/12/2022

Updated 02/12/2022

Updated 02/12/2022

Actueel

Nederlands/Slovaakse band DISTANT maakt details derde album bekend - Nieuwe single nu online

Op 10 februari 2023 brengt DISTANT hun derde full-length ‘Heritage’ uit via Century Media Records. Eerder gaf de multinationale downtempo/deathcore moloch uit Rotterdam (Nederland) en Slowakije al de albumtracks ‘Exofilth’ en ‘Human Scum’ vrij, vandaag is daar de nieuwe single ‘Orphan Of Blight’ bijgekomen.

"Als er ooit een nummer zou zijn dat alles omvat wat DISTANT is, dan is het wel 'Orphan of Blight' van ons aankomende album 'Heritage'”, laat de band weten. “Naast onze kenmerkende mix van theatrale elementen en een energieke performance, heeft 'Orphan of Blight' ook nog eens een operazanger als kers op een verwoestende deathcore-taart.”

63E26ac W960 Thumbnaildistantheri

‘Heritage’ borduurt verder op de tegen sci-fi aanleunende lyrische thematiek die op de twee eerder verschenen albums, singles en EP’s met succes werd aangesneden. De band houdt vast aan de kenmerkende down-tuned en downtempo sound en definieert dat als ‘the sound of deathcore rising’ … 

‘Heritage’ is vanaf 10 februari 2023 beschikbaar als CD Digipak, digitaal album en vinyl plaat in verschillende kleruen in gelimiteerde) oplagen. Op 8 januari 2023 stelt de band het album voor in 013, Tilburg.

Distant

Foto: Luca Roman