... / Story's / Actueel / Nederlandse all star band FIRE HORSE kondigt debuutplaat aan met nieuwe single
Actueel

Nederlandse all star band FIRE HORSE kondigt debuutplaat aan met nieuwe single

Een nieuw Nederlands heavy rocktrio, ontstaan in het donkerste uur van de rock & roll, maar samen wél bijna een halve eeuw ervaring: FIRE HORSE bestaat uit zanger-gitarist Kevin Stunnenberg (Birth Of Joy), bassist Peter van Elderen (o.a. Peter Pan Speedrock) en drummer Guy Pek (Grenadeers). Het trio heeft net zijn kersverse single-video ‘Don’t Care’ uitgebracht.

XS Album Cover Artwork Small Image0

‘Don’t Care’ is de opvolger van debuutsingle ‘Fire Horse’ die vorig jaar november uit is gekomen. Beide tracks staan op het debuutalbum ‘Out Of The Ashes’ dat werd opgenomen in de legendarische Wisseloord Studio’s in Hilversum, en dat op vrijdag 2 september 2022 zal verschijnen via Suburban Records. FIRE HORSE stelt de plaat twee weken later op 16 september 2022 officieel voor in De Helling in Utrecht met support van Ramkot en Magnetic Spacemen. 

Pure magie in Wisseloord

Fire Horse

Dat het plots snel ging voor FIRE HORSE is een understatement. “Binnen drie repetities en een ruwe demo-opname waren er ineens een platencontract, een boeker, een opnamesessie in de legendarische Wisseloord Studios en on top of this producer-mixer Alain Johannes (bekend van zijn werk met o.a. Queens Of The Stone Age, Them Crooked Vultures, Arctic Monkeys, Chris Cornell, PJ Harvey en Mark Lanegan)", vertelt Peter. "De opnames in de Wisseloord waren pure magie. We kozen bewust voor een zo vrij mogelijke invulling.”

“Guy kwam ineens, out of nowhere eigenlijk, met de mogelijkheid om in de Wisseloord Studio’s op te gaan nemen", blikt Guy terug op de opnames. "An offer you can’t refuse! Voor mij persoonlijk staat ons debuutalbum als symbool voor iets moois wat alleen maar kan voortkomen uit afbreking van het voorheen gekende.”

“Het opnameproces deden we samen met engineer Felix Tournier", besluit Guy. "De productie heb ik voornamelijk op me genomen. Alain Johannes werd pas later bij het proces betrokken, als mix engineer. Het opnameproces zelf was redelijk snel, organisch en intuïtief. We wilden vooral de energie van ons drieën live in een ruimte vastleggen. Dus we hebben de meeste songs live ingespeeld, met minimale edits en ook met relatief weinig overdubs. In sommige songs hoor je die prachtige ruimte van de Wisseloord Studio’s 2 ook heel goed.”

Paard en Vuur

FH 2

Fire Horse is naar eigen zeggen ontstaan in het donkerste uur van de rock & roll. Muzikaal grijpen ze terug naar zowel de 70's als de 90's en laveren ze tussen stevige power rock en post-grunge: van desert rock à la Masters Of Reality en Queens Of The Stone Age tot Stone Temple Pilots, Foo Fighters, Royal Blood of Wolfmother. Ofwel: een unieke twist op klassieke rock met een ongeremde improvisatiedrift. De band, vernoemd naar Van Elderen’s geboortejaar 1966, is uit de smeulende as opgerezen van wat ooit was. Volgens de Chinese astrologie is het Paard met het element Vuur betrouwbaar, temperamentvol, prikkelbaar, levendig, enthousiast en optimistisch.