... / Story's / Actueel / DEF LEPPARD vat The Stadium Tour aan met nieuw album ‘Diamond Star Halos’
Actueel

DEF LEPPARD vat The Stadium Tour aan met nieuw album ‘Diamond Star Halos’

Net voor de start van de meermaals uitgestelde The Stadium Tour met Mötley Crüe, Poison en Joan Jett & The Blackhearts gooit DEF LEPPARD er eerst nog een gloednieuw album tegenaan. De band kondigt hun twaalfde studioalbum ‘Diamond Star Halos’ aan voor 27 mei 2022 en lost ook meteen de eerste single ‘Kick’.

Of het met de leeftijd dan wel de pandemie te maken heeft, zeggen Joe Elliott (vocals), Rick Savage (basgitaar), Rick Allen (drums), Phil Collen (gitaar) en Vivian Campbell (gitaar) er niet bij, maar ondertussen is het al zeven jaar geleden dat het vorige album ‘Def Leppard’ verscheen. De corona-epidemie was wel verantwoordelijk voor het eerder geaccidenteerde opnameproces. ‘Diamond Star Halos’ werd in de afgelopen twee jaar gelijktijdig opgenomen in drie verschillende landen met Elliot in Ierland, Savage in Engeland en Allen, Collen en Campbell in de Verenigde Staten. De heren lieten zich niet hinderen door de druk van tijdlijnen of vaste schema’s en stopten simpelweg al hun energie in het maken van 15 tracks die een mix vormen van de klassieke Def Leppard-spirit en een moderner klinkende inslag. Thematisch knipogen ze naar hun vroegste collectieve invloeden zoals onder meer David Bowie, T.Rex en Mott The Hoople. De titel zelf verwijst naar T.Rex's ‘Bang a Gong (Get It On)’. Op het album krijgen ze de vocale medewerking van Alison Krauss (‘This Guitar’ en ‘Lifeless’) en David Bowie-pianist Mike Garson die bijdragen levert op ‘Goodbye For Good This Time’ en ‘Angels (Can' t Help You Now).

DL

Foto: Anton Corbijn

Kunst op zich

Diamond Star Halos Cover

Bij de aankondiging van een nieuw album hoort doorgaans de release van een eerste single/video. In het geval van DEF LEPPARD is dat ‘Kick’, een ‘stadionrocker’ met stuwende gitaren en bombastische drums en een perfect meezingbaar refrein dat haast synoniem is geworden voor de singles van de band. Het artwork van ‘Diamond Star Halos’ is kunst op zich met beeldmateriaal van de wereldberoemde fotograaf en regisseur Anton Corbijn, stylingconcepten van Maryam Malakpour en graphics van de Munden Brothers.

Het album verschijnt op 27 mei 2022 via Ume en is beschikbaar in diverse formaten zoals cd, digitaal en een deluxe editie, 2-LP vinyl. Er zijn verder ook exclusieve bundels met nieuwe merchandise. Vooraf bestellen kan HIER.