... / Story's / Festivals / DEF LEPPARD en MÖTLEY CRÜE eerste headliners op GMM 2023
Festivals

Updated 20/10/2022

Festivals

DEF LEPPARD en MÖTLEY CRÜE eerste headliners op GMM 2023

Het hing al een tijdje in de lucht. Zowel Mötley Crüe als Def Leppard hadden al gehint op een Europese tour in 2023 en dan komt Graspop Metal Meeting meteen in het vizier. De bands sluiten in 2023 op zondag 18 juni het vierdaagse gebeuren – jawel, de eerder aangekondigde driedaagse zijn er uiteindelijk toch vier geworden – af.

“Na een fenomenale jubileumeditie kunnen we eindelijk de eerste headliners voor de 26ste editie van Graspop Metal Meeting aankondigen”, laat de organisatie van ’s lands grootste metalfestijn weten. “Op zondag 18 juni 2023 zet Def Leppard de kroon op het werk op onze South Stage en zal Mötley Crüe onze North Stage afsluiten.”

Afgelopen zomer tourden beide bands nog door de Verenigde Staten met hun langverwachte ‘The Stadium Tour’ die goed was voor meer dan 1 miljoen verkochte tickets en in 2023 slaan de beide bands de handen weer in elkaar voor 'The World Tour'. De Britse rockers van Def Leppard brachten eerder dit jaar hun 12de langspeler ‘Diamond Star Halos’ uit. En na een pauze van zeven jaar is ook Mötley Crüe helemaal terug! Mocht je er nog aan twijfelen: hits gegarandeerd!

DEF L

“We waren enorm blij dat we eindelijk weer mochten touren”, trapt Joe Elliott van Def Leppard een open deur in. “We hebben er een fenomenale zomer op zitten met een tournee in de VS en Canada en nu willen we de rest van de wereld overdonderen met deze gigantische stadiontournee. Beginnen doen we in Europa, en Sheffield krijgt de primeur. Dat is waar het 45 jaar geleden allemaal begon voor ons. We kunnen niet wachten om jullie allemaal terug te zien, heel binnenkort!”

MC

“We hebben ons in tijden niet zo geamuseerd als tijdens de Stadium Tour in Noord-Amerika afgelopen zomer”, voegt Mötley Crüe daar in een gezamenlijk statement aan toe. “En we kijken er enorm naar uit om de wereld rond te reizen met de The WORLD Tour in 2023. Crüeheads in Europa: maak je borst maar nat want we komen eraan. Het wordt de max om jullie volgend jaar eindelijk weer live te zien!”

Graspop Metal Meeting 2023 vindt plaats van 15 t.e.m. 18 juni 2023. Voor de 26ste keer zal de Stenehei in Dessel daveren op zijn grondvesten. Traditiegetrouw barst de affiche van de beste bands uit alle genres: van hardcore tot hardrock, van black metal tot thrash metal, van punk tot metalcore en nog veel meer.

De verkoop van GMM 2023 start later dit jaar. Meer info volgt via www.graspop.be.