... / Story's / Actueel / SLIPKNOT neemt afscheid van Craig Jones aka #5
Actueel

Updated 07/06/2023

Actueel

SLIPKNOT neemt afscheid van Craig Jones aka #5

SLIPKNOT heeft in een kort statement bekendgemaakt dat de band afscheid heeft genomen van Craig Jones, ook bekend als #5. Jones maakte sinds 1996 deel uit van het negenkoppige gezelschap als sampler en keyboardspeler.

#5 (1)

"To our fans, Slipknot is announcing that we have parted ways with Craig Jones. We wish Jones all the best for the future”, laat de band in een statement weten. Meer woorden worden aan het vertrek van Jones, ook bekend als 133, niet vuilgemaakt. Jones trad in 1996 toe tot SLIPKNOT als gitarist, maar schakelde al snel over op samples en keyboards. Hij is te horen op alle Slipknot-releases met uitzondering van ‘Mate. Feed. Kill. Repeat.’ (1996). Veel is niet bekend rond #5 die de bijnaam ‘The Quiet One’ kreeg. De man hulde zich doorgaans in stilte en bleef tijdens optredens honkvast en ietwat afzijdig achter zijn decks staan. Hij weigerde bovendien om met de media te praten. “Een kleurloze figuur”, vertelt Stef Maes, Slipknot-kenner bij de redactie van Rock Tribune. "Hij sprak amper en was bijna nooit zonder masker te zien. Ik denk niet dat iemand hem zal missen.”

9 - 2 = 7

SLIPKNOT tourt momenteel door Europa en is volgende week te gast op Graspop Metal Meeting. Of er onmiddellijk vervanging komt voor Jones, werd (vooralsnog) niet bekendgemaakt. Ook Shawn ‘Clown’ Crahan zal overigens niet te zien zijn in Dessel, maar dan wel om een totaal andere reden. De percussionist neemt voor onbepaalde tijd verlof bij de liveshows om thuis zijn vrouw te ondersteunen tijdens haar ziekte.

Slip