... / Story's / Actueel / Zweedse metalband SHINING keert terug met titelloos studioalbum
Actueel

Updated 07/06/2023

Actueel

Zweedse metalband SHINING keert terug met titelloos studioalbum

Regerend als een van de meest controversiële en muzikaal bands in extreme metal, heeft de Zweedse metalband SHINING altijd de weergave van genialiteit en waanzin onder de knie.

Shining - Foto: Claudio Marino

Foto: Claudio Marino

Geliefd en gevreesd sinds hij eind jaren negentig doorbrak in de scene, is hoofdman Niklas Kvarforth nu klaar om zijn meest recente meesterwerk van depressieve somberheid en nooit eindigende ellende los te laten. Eentje dat zijn muzikale genialiteit en excentrieke karakter bij elk nummer weerspiegelt. Het titelloze elfde studioalbum en Napalm Records debuut wordt uitgebracht op 15 september 2023.

Het nieuwe aanbod bewijst dat SHINING nog donkerder en brutaler is dan voorheen - een neerwaartse reis in stereo die de wereld zal verdrinken in een onontkoombare duisternis. Kvarforth wortelt zijn belangrijkste muzikale invloeden in black metal, maar houdt het niet bij één enkel genre. SHINING combineert op onvergelijkbare wijze invloeden uit verschillende verreikende genres zoals klassieke muziek, jazz en progressieve rock, waarbij grimmige stemmingen, pijnlijke wonden en diepe leegte worden opgeroepen.

Shining Shining cover

Samen met de onthulling van het nieuwe studioalbum komt de martelende, intense eerste single ‘Allt För Döden’. Het nummer keert de innerlijke demonen, pijn en wanhoop van Kvarforth opnieuw binnenstebuiten, terwijl het een stilistische variatie levert die laat zien hoe SHINING nooit faalt in het verrassen van hun aanhang. Het is geen verrassing dat ‘Allt För Döden’ wordt ondersteunt door een officiële video vol bloed, geweld en vernietiging.

Niklas Kvarforth over het nieuwe album: "Dit is ons titelloze, elfde studioalbum en het is doordrenkt met een direct herkenbaar geluid dat de afgelopen drie decennia is geperfectioneerd en dat vandaag de dag het handelsmerk van de band is geworden."

Shining Shining Luxe

Het album zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

Alleen bij Napalm:

Houten kist editie, inclusief 4 set borrelglaasjes, flacon, kunstprent (beperkt tot 800 exemplaren wereldwijd)

2LP uitklaphoes goud zwart spatten – alleen Napalm Records Shop (beperkt tot 300 exemplaren wereldwijd)

2 LP Uitklaphoes zwart

Cassette - alleen Napalm Records Shop (beperkt tot 100 exemplaren wereldwijd)

Bundel cd digipak & Shirt – alleen Napalm Records Shop

cd digipack

Digitaal album

Band edities:

2LP uitklaphoes wit – alleen band shop

2LP uitklaphoes ossenbloed – alleen band shop

Het album bestellen kan HIER.