... / Story's / Actueel / ASPHODELUS brengt op 25 augustus 2023 nieuw album ‘Sculpting from Time’ uit
Actueel

ASPHODELUS brengt op 25 augustus 2023 nieuw album ‘Sculpting from Time’ uit

Gothic death/doom metal voor verloren zielen, geïnspireerd door de somberheid van Britse death/doom, de mystiek van de antieke Griekse cultuur en het depressieve element van Finse death metal uit de jaren negentig.

Asphodelus 2023

De kern van het geluid van ASPHODELUS is voornamelijk op death/doom metal geënt met hier en daar een vleugje oud-Griekse black metal. Het werk heeft een gekarteld gevoel uit de vroege jaren negentig en niets ervan wordt uitgevoerd met enige glans of behoefte aan perfecte opnames. Dit helpt absoluut om de 'code' te kraken van wat het vroegste werk is dat het drietal inspireerde en een speciale en eerlijke toets geeft. Als je een fan bent van dit soort muziek, zwem je ongetwijfeld al naar dit nieuwe utopische eiland om met een majestatisch gevoel te broeden en rond te hangen en je te laten overweldigen door de smaakvolle muziek van ASPHODELUS.

Asphodelus Sculpting From Time cover

‘Sculpting from Time’ is een album dat liefdevol is gemaakt en hartstochtelijk is uitgevoerd. ASPHODELUS is het geesteskind van drie Finse heren, van wie Jari Filppu de grootste last droeg in het opnameproces, met zang, bas en wat gitaarwerk. ‘Sculpting from Time’ gaat gepaard met een gevoel van ondoorgrondelijk, filosofisch verdriet en melodieuze gitaren.

Wat luisteraars echt keer op keer terug zal doen grijpen naar ‘Sculpting from Time’ is de sfeer van uitgestrektheid van het album, gecreëerd en onderhouden door elk bij elkaar passend element en dat alles in een naadloze weergave.