... / Story's / Actueel / CARNATION laat nieuw gelaat zien – Eerste single van nieuwe langspeler nu uit
Actueel

Updated 08/06/2023

Actueel

CARNATION laat nieuw gelaat zien – Eerste single van nieuwe langspeler nu uit

De Belgische death metalband CARNATION heeft vandaag het artwork, de albumtitel, de tracklist én de eerste single van hun nieuwe album ‘Cursed Mortality’, dat op 3 november 2023 verschijnt via Season of Mist, bekendgemaakt. Maar er is meer ... De band laat ook een volledig nieuw gelaat zien …

"CARNATION-fans vinden op 'Cursed Mortality' ongetwijfeld de elementen terug waar ze van houden en die ze ook van ons verwachten”, vertelt zanger Simon Duson. "Ze moeten echter ook het onverwachte verwachten.”   

Een voorsmaakje krijgen we alvast met de eerste single en videoclip voor het titelnummer. "Dit nummer vat de essentie van onze muzikale evolutie," gaat Duson verder. "Het is een epische reis die een breed scala aan muzikale landschappen verkent, terwijl we terugkijken op de cruciale momenten in het leven. Ben ik gelukkig en tevreden met hoe ik mijn leven heb geleefd? Waar ging het mis of juist goed?"   

Gaëlle Spaas Carnation Online 010

Foto: Gaelle Spaas

Tracklist

SOM764 Carnation Cursed Mortality 1000X1000px 72Dpi RGB
  1. Herald of Demise (feat. Andy LaRocque)
  2. Maruta
  3. Metropolis
  4. Replicant
  5. Dutroux
  6. Submerged in Deafening Silence
  7. Cycle of Suffering
  8. Cursed Mortality

De cover art voor ‘Cursed Mortality’ is gemaakt door wijlen Mariusz Lewandowski, wiens donkere en surrealistische visie perfect het gevoel van dit album weergeeft. Christophe Szpajdel van zijn kant creëerde een gloednieuw logo en symbool om dit nieuwe tijdperk van CARNATION te weerspiegelen. 

Tim Tronckoe0312

Foto: Tim Tronckoe