... / Story's / Actueel / SLIPKNOT komt met digitale EP (en mysterieus nieuw lid)
Actueel

Updated 09/06/2023

Actueel

SLIPKNOT komt met digitale EP (en mysterieus nieuw lid)

De makkelijke weg heeft SLIPKNOT nooit gekozen. De afgelopen 48 uur hebben ze zichzelf echter nogmaals overtroffen wat betreft buiten de lijntjes kleuren. Na het onverwachte afscheid van #5 Craig Jones is er nu de al even onverwachte digitale ‘Adderall’ EP’.

Slipknot 2023 New Member

Woensdagavond konden jullie op onze site al lezen dat men afscheid had genomen van Craig Jones, de sample- en keyboardman van het negenkoppige zooitje. Terwijl alle media dit nieuws begonnen te delen verdween de boodschap van hun sociale media en werd er in de plaats een foto gezet van een nieuw donker figuur. Verder geen commentaar.

Diezelfde avond trapte de band hun Europese tournee af op het Nova Rock Festival in Oostenrijk. In Craigs plaats die donkere gedaante waarvan sommigen zelfs beweren dat het gewoon Craig is met een nieuw masker. Wat ook in het oog sprong, was een introvideo waarin je duidelijk de hand van Clown zijn regisseurscapaciteiten herkent. Onder meer een soort van crash test dummies met de namen van de overgebleven line-up. De aankondiging van het einde? Niet echt.

Digitale ‘Adderall' EP

Clown ontbreekt tijdens deze concertreeks omdat hij andermaal thuis nodig is bij zijn vrouw die sukkelt met de gezondheid. Alle begrip. Dus hadden de fans wel nood aan goed nieuws en dat kwam vandaag. Uit het iets is er een digitale ‘Adderall' EP met daarop enkele alternatieve versies van ‘Adderall’, de openingstrack van hun laatste album ‘The End, So Far’. Ook deze songs zijn vergezeld van enkele typerende Clown-video’s.

Het mag duidelijk zijn dat SLIPKNOT, nu ze bevrijd zijn van hun contract met Roadrunner, en dus ook Warner Music, een andere weg inslagen qua marketing. Ze nemen alles zelf in handen en doen dat eigenzinnig zoals altijd. Benieuwd wat de toekomst zal brengen.

Tracklist

  1. Death March
  2. Adderall (No Intro)
  3. Adderall (Rough Demo)
  4. Red Or Redder
  5. Adderall (Instrumental)
  6. Hard To Be Here