... / Story's / Actueel / ANY GIVEN SIN brengt op 4 augustus hun debuutalbum 'War Within' uit via Mascot Records
Actueel

ANY GIVEN SIN brengt op 4 augustus hun debuutalbum 'War Within' uit via Mascot Records

Het in Maryland, VS gevestigde kwartet - Victor Ritchie (zang), Mike Conner (gitaar), Rich Stevenson (bas) en Mike Showalter (drums) voegen metal, hardrock en alternatieve rock toe aan hun eigen kenmerkende donkere en dynamische stijl. Ritchie werd als oud-militair vaak geconfronteerd met de permanente littekens die de plicht met zich meebrengt. Over het schrijven van 'Cold Bones' vertelt hij: "Ik heb het zelf op de piano geschreven. Ik heb zeven jaar in het leger gezeten en veel van mijn vrienden hebben zelfmoord gepleegd. We hebben te veel van hen verloren in Irak en Afghanistan. Dit lied gaat over die mensen, maar het zou kunnen gelden voor iedereen die een vriend heeft verloren onder soortgelijke omstandigheden."

Any Given Sin - Foto: Nutter Photography

Foto: Nutter Photography

De albumhoes heeft een speciale betekenis voor de band omdat het hun respectievelijke sterrenbeelden koppelt aan een persoonlijke ondeugd. "Het toont in wezen de 'Seven Deadly Sins'" legt Mike uit. "We geven toe aan de zonde waarmee we worstelen op de omslag. Het spreekt ook tot onze bandnaam."

ANY GIVEN SIN hoopt dat het delen van hun eigen beproevingen en overwinningen op dit album steun kan bieden aan de fans. "Als je naar ons luistert, hopen we dat je het gevoel hebt dat je niet alleen bent", sluit Ritchie af. "Het maakt niet uit waar je mee te maken hebt, de muziek herinnert je eraan dat iemand je hoort." Veel ervan klinkt misschien duister en deprimerend, maar er is een positieve boodschap" voegt Conner toe. "Ga zo door."

Any Given Sin War Within cover

Tracklijst:
1. War Within
2. Calm Before The Storm
3. Another Life
4. Cold Bones
5. Follow You
6. Insidious
7. Ball And Chain
8. The Way I Say Goodbye
9. House On Fire
10. Dynamite
11. Still Sinking

'War Within' bestellen kan HIER.