... / Story's / Actueel / SILENT SKIES - met EVERGREY's Tom S. Englund en pianist/componist Vikram Shankar - brengen met ’Dormant’ een nieuw album uit
Actueel

SILENT SKIES - met EVERGREY's Tom S. Englund en pianist/componist Vikram Shankar - brengen met ’Dormant’ een nieuw album uit

Wanneer Tom S. Englund van EVERGREY en de veelgeprezen Amerikaanse pianist/componist Vikram Shankar (Redemption, Lux Terminus) samenkomen om hun creativiteit samen te voegen, is het resultaat magisch. Nu komt het volgende product er aan van dit duo, want op 1 september 2023 verschijnt hun derde langspeler ‘Dormant’ via Napalm Records. Voortbordurend op het atmosferische pad van Scandinavische melancholie dat in kaart is gebracht op hun vorige twee releases ‘Nectar' (2022) en ‘Satellites’ (2020), biedt ‘Dormant’ verbluffende pianomelodieën, sfeervolle keyboards, weelderige en uitgestrekte soundscapes en angstaanjagend mooie en intense zang.

Silent Skies - Foto: Patric Ullaeus

Foto: Patric Ullaeus

Het derde aanbod van SILENT SKIES is melancholisch en kalmerend, maar toch bruisend en gloeiend en breidt het sonische universum van het duo in alle richtingen uit - het is het resultaat van dappere sonische experimenten gecombineerd met de smaakvolle artistieke esthetiek die de groep definieert. Doorheen de gevarieerde pieken en dalen van hun composities, is het hun uitdrukkingsvermogen en reflectie op de menselijke ervaring - in hun eigen woorden, "gesprekken met het leven, over het leven" - die hun muziek de kracht geeft om tot een breed scala door te dringen van geleefde ervaringen, en waarmee ze mensen met verschillende smaken kunnen bereiken, zolang die maar geïnteresseerd zijn in het waarderen van kunst als een weerspiegeling van het leven zelf.

Silent Skies Dormant cover

SILENT SKIES: “We zijn verheugd om ‘Dormant’ te presenteren, onze derde plaat, gemaakt met enorm veel plezier en aangeboden met voldoening en gretigheid om onze oprechte toewijding van de afgelopen 18 maanden te delen. Met ‘Dormant’ stuwt SILENT SKIES zichzelf verder naar meer onbekend terrein en begint aan een reis waarvan de bestemming zelfs voor ons onbekend blijft. Net als passagiers in een trein omarmen we de opwinding van de rit, genietend van de onzekerheid van onze toekomstige richting. De vrijheid van creativiteit is een essentiële energiebron voor ons tijdens het compositie- en productietraject van onze muziek. Binnen ‘Dormant’ vind je een veelvoud aan ingewikkelde details, een overvloed aan muzikale landschappen en een veelvoud aan concepten, die allemaal wachten op jou om erin te duiken en hun diepten te verkennen. In de kern duikt ‘Dormant’ in het ontwaken van een slapend of vergeten bewustzijn, waarbij het wordt aangespoord aanwezig te zijn en actie te ondernemen in het nu.

Het is een album dat vanaf het begin aanvoelde als een diepgaand gesprek met het leven, over het leven. Het omvat de voortdurende dialoog en introspectie met ons innerlijke zelf terwijl we zoeken naar evenwicht en harmonie. Uiteindelijk is het een besef dat waar we naar verlangen een stilte van geest en ziel is - een gevoel van tevredenheid, trots en verbinding met wat ons meest authentieke zelf is. We geloven dat je weerklank zult vinden in veel van de reflecties die we binnen ‘Dormant’ delen, en we kijken reikhalzend uit naar het voortzetten van deze dialoog met jullie allemaal.

Deze reis is nog maar net begonnen. Laten we samen wakker worden.”

De voorverkoop is gestart HIER.