... / Story's / Actueel / Filmisch ambient duo SILENT SKIES onthult tweede album ‘Nectar’
Actueel

Filmisch ambient duo SILENT SKIES onthult tweede album ‘Nectar’

SILENT SKIES, het filmische ambient project van EVERGREY's Tom S. Englund en klassiek geschoolde pianist en componist Vikram Shankar (REDEMPTION), hebben eindelijk hun tweede studioalbum ‘Nectar’ uit via Napalm Records.

Silent Skies - Foto: Patric Ullaeus

Foto: Patric Ullaeus

Silent Skies Nectar

'Nectar' is gedrenkt in een melancholische sfeer en toont de intensiteit van de muzikale expressie van SILENT SKIES zonder iets achter te houden. ‘Nectar’ betovert met pure poëzie en omhult de luisteraar met een zachte gloed, in combinatie met herinneringen aan producenten en componisten zoals Olafur Arnalds, Nils Frahm en Ludovico Einaudi en bands variërend van Sigur Rós tot Anathema. Om de release van ‘Nectar’ te begeleiden, is SILENT SKIES' emotionele derde single ‘Let It Hurt’ uitgebracht, samen met een officiële muziekvideo.

SILENT SKIES over het nieuwe album: "We zijn enorm trots om aan te kondigen dat onze tweede plaat, ‘Nectar’, nu uit is! ‘Nectar’ vertegenwoordigt een uitbreiding en een verheffing van alle dingen die ons maken tot wie we zijn; tegelijkertijd grootser en intiemer, meer futuristisch en toch organischer en bedachtzamer. Deze plaat betekent zoveel voor ons beiden dat we niet kunnen wachten om jullie feedback erover te horen."

Vikram Shankar over ‘Let It Hurt’

"De video voor 'Let It Hurt' is geregisseerd met een subtiele en artistieke toets door Patric Ullaeus. 'Let It Hurt' was een van de eerste muziekstukken die voor ‘Nectar’ werden geschreven, en de compositie was een dramatische katalysator voor de manier waarop de rest van het album zou verlopen. Het schrijven en terug beluisteren van 'Let It Hurt' gaf ons onmiddellijke en intuïtieve visioenen van een deel van het nieuwe terrein dat ‘Nectar’ zou gaan bestrijken. Het biedt een kijkje in enkele van de nieuwe sonische ontwikkelingen van de plaat, terwijl het tegelijkertijd teruggrijpt naar de intieme kern van SILENT SKIES die fans goed kennen: piano, zang, strijkers en hartverscheurende eerlijkheid."

Silent Skies Nectar vinyl

‘Nectar’ is verkrijgbaar in de volgende formats:

Digisleeve

2-LP uitklaphoes zwart

Digitaal album

Bestel je exemplaar HIER.