... / Story's / Actueel / KREATOR schopt keet met ‘Hate Über Alles’ – Nieuw album uit op 3 juni 2022
Actueel

Updated 04/02/2022

Actueel

KREATOR schopt keet met ‘Hate Über Alles’ – Nieuw album uit op 3 juni 2022

Vijf jaar na het succesvolle album ‘Gods Of Violence’ gooit KREATOR de knuppel in het hoenderhok met hun meest politiek getinte album tot nu toe. ‘Hate Über Alles’ is een gedurfd statement tegen haat en de verdeeldheid van de samenleving in de wereld van vandaag. Het album ligt op 3 juni 2022 in de winkel, de video van de titeltrack werd vandaag op de wereld losgelaten.

Kreator 2

‘Hate Über Alles’ (in de traditie van ‘California Über Alles’ van de Amerikaanse punkiconen DEAD KENNEDYS) bevat 11 nummers die volgens platenlabel Nuclear Blast ‘opnieuw laten zien wie de baas is in dit spel waarvan er veel aan beginnen, maar slechts weinigen het uithouden. De verpletterende razernij van het titelnummer, het beukende ‘Strongest Of The Strong’ - met medewerking van de wereldberoemde veganist Patrik Baboumian - de nostalgie van ‘Become Immortal’ of het extravagante  van ‘Midnight Sun’ maken van het 14de album van de band hun meest diverse en opwindende tot dusver.’

Kreator 1

Zanger en boegbeeld Mille Petrozza: “‘Hate Über Alles’ weerspiegelt de tijd waarin we leven. Alles is echt luid en agressief. De manier waarop we communiceren is veranderd dankzij sociale media. Het zorgt voor veel onbalans. De wereld is in een staat van verval. Het leven is niet harmonisch op dit moment, het is disharmonisch ... dat is waar ik met de titel op doel.”