... / Story's / Actueel / ARCH ENEMY pakt uit met nieuwe single ‘Handshake With Hell’ - Nieuw album uit op 29 juli 2022
Actueel

ARCH ENEMY pakt uit met nieuwe single ‘Handshake With Hell’ - Nieuw album uit op 29 juli 2022

Op 29 juli 2022 brengt Arch Enemy hun 11de studioalbum ‘Deceivers’ uit via Century Media Records. Na enkele andere voorproefjes volgt vandaag de videopremière van de nieuwe single ‘Handshake With Hell’, geregisseerd door Patric Ullaeus.

Arch (1)
Arch 2 (1)

Michael Amott (gitaar): "Onze nieuwe single/video 'Handshake with Hell' begon met enkele riffs en melodieën waarvan ik dacht dat ze bij elkaar zouden passen. Toen ik Daniel (Erlandsson, drums- red) de partijen liet horen, voelde hij ook dat het potentieel had. We werkten eerst aan een demo, ontwikkelden het dan verder samen, en toen we eenmaal het punt hadden bereikt waarop we voelden dat het klaar was, stuurden we de instrumentale versie naar Alissa in Canada. Ze kwam terug met deze echt coole benadering van de zang en teksten die het nummer nog verder hebben verheven. Voor mij is het een opvallend nummer op het nieuwe 'Deceivers'-album, dat echt laat zien waartoe we als songwriters en artiesten in 2022 in staat zijn - het is absoluut een van de nieuwe nummers om live te spelen op tour!"  

Alissa White-Gluz voegt toe: "Toen Michael en Daniel me de instrumentale lieten horen, kreeg ik een boel vocale ideeën om het nummer af te werken. 'Handshake With Hell' heeft een klassiek heavy metal-gevoel en het voelde als de juiste tijd om daar wat klassieke heavy metal-zang op los te laten.”

Meer info over ‘Deceivers’ vindt u HIER.

PRE-ORDER 'Deceivers' in verschillende formaten.