... / Story's / Actueel / SLIPKNOT: Exit Weinberg ...
Actueel

Stef Maes

06/11/2023

Updated 06/11/2023

Updated 06/11/2023

Actueel

SLIPKNOT: Exit Weinberg ...

Twee dagen nadat SLIPKNOT het Heaven And Hell festival in Mexico afsloot, stuurde men een persbericht de wereld in dat fans en kenners andermaal even deed slikken. Het was hun laatste show van het jaar en blijkbaar tijd om andermaal een hoofdstuk af te sluiten. We werden op de hoogte gebracht dat men afscheid nam van drummer Jay Weinberg. Na Craig Jones al het tweede lid dat in 2023 de laan wordt uitgestuurd.

Weinberg, die eerder opdook bij Madball en Against Me en in 2009 inviel voor zijn vader Max bij Bruce Springsteen's E Street Band, klom aan boord in 2014 nadat vlak voor de jaarwisseling originele drummer Joey Jordison opzij werd geschoven. In iets minder dan tien jaar werkte Jay zich op tot een belangrijke schakel binnen het Slipknot kamp en werd meermaals door diverse bronnen uitgeroepen tot beste drummer. De laatste jaren trad hij ook op als spreekbuis voor de band. Rock Tribune sprak met de man naar aanleiding van hun laatste release ‘The End, So Far’ in 2022. We rakelden toen even het vertrek van Joey en diens dood op en dit was toen zijn reactie.

Slipknot Pukkelpop 19 Aug 2022 6

"Dat was heel tragisch nieuws. Bovenal is Joey een vriend van de oude garde. Hij stond mee aan de wieg van dit alles. Door de jaren heen gebeurt er dan het een en ander dat leidt tot wat het is geworden. Dat is natuurlijk spijtig, maar het verleden wis je niet uit. We hebben heel veel binnenskamers gehouden. Gewoon omdat de buitenwereld er geen zaken mee heeft. Toch waren we het aan onszelf verplicht hem de eer te geven die hem toekomt. Zowel de dood van Joey als Paul was voor het Slipknot universum een groot verlies. Voor elk apart binnen de band was het ook anders, net zoals dat bij iedereen in het dagelijkse leven is. Als een familielid wegvalt, heeft dat op iedereen een ander effect. Wij kiezen er gewoon om dat privé te houden. Een ding is zeker Joey Jordison zal altijd een plaatsje in ons hart hebben, ook bij mij."

Foto: onze man in gesprek met Jay op Pukkelpop 2022 - © Gino Van Lancker

Statement ...

Slipknot Statement Jay

Wie Jay nu zal vervangen is nog koffiedik kijken. De eerst volgende show staat geprogrammeerd op 27 april 2024 in Las Vegas. Zoals steeds is het gegeven ‘niemand heeft zaken met interne beslissingen’ het devies bij Slipknot. De mededeling over Jay’s vertrek werd ondertussen al verwijderd van al hun sociale media. Wordt allicht vervolgt.