... / Story's / Actueel / BRUCE DICKINSON maakt Europese tourdata bekend – Eerste single nieuw soloalbum uit op 1 december
Actueel

BRUCE DICKINSON maakt Europese tourdata bekend – Eerste single nieuw soloalbum uit op 1 december

Na de aankondiging in september van zijn nieuwe soloalbum heeft BRUCE DICKINSON vandaag verdere details van ‘The Mandrake Project’ onthuld. Op 1 december 2023 komt de nieuwe single ‘Afterglow Of Ragnarok’ uit. Het album zelf én een comic boek serie volgen in het voorjaar van 2024.

Bruce3

‘The Mandrake Project’ wordt het zevende soloalbum van Dickinson en zijn eerste sinds ‘Tyranny Of Souls’ uit 2005. Het zal via BMG wereldwijd op meerdere formaten worden uitgebracht. De eerste single 'Afterglow of Ragnarok' is een dramatisch en episch nummer dat de wereld niet alleen laat kennismaken met de muziek van het album, maar ook met het meeslepende verhaal dat de basis vormt van The Mandrake Project. "Het was belangrijk om met dit nummer de toon van het project te zetten”, geeft de Iron Maiden-frontman mee. "Zoals het de titel betaamt, is het een heavy nummer en er zit een machtige riff achter ... maar er zit ook een echte melodie in het refrein die het licht en de schaduw van de rest van het album laat horen ..."

 

Meer details over ‘The Mandrake Project’ zullen worden onthuld wanneer Bruce als hoofdspreker verschijnt op de openingsdag van CCXP23, het enorme Comic-Con-evenement in Sao Paulo, Brazilië op 30 november 2023.

Macht, misbruik en strijd

Bruce2

The Mandrake Project is een duister, volwassen verhaal over macht, misbruik en een strijd om identiteit, tegen de achtergrond van wetenschappelijk en occult genie. De serie, bedacht door Bruce Dickinson, geschreven door Tony Lee en geïllustreerd door Staz Johnson voor Z2 Comics, bevat twaalf afleveringen die zijn samengevoegd in drie graphic novels die, net als de plaat zelf, worden gelanceerd in 2024. Een prequel van acht pagina's voor The Mandrake Project, getiteld 'Afterglow Of Ragnarok', is opgenomen in het vinyl 7” single boekje dat bij de gelijknamige single hoort en de toon zet voor het komende verhaal. De 7” single bevat ook Dickinson’s originele solo-demoversie van het nummer ‘If Eternity Should Fail’, dat voor het eerst verscheen op Iron Maiden’s album ‘The Book Of Souls’ in 2015.

The Mandrake Project European Tour

Bruce

Nadat Bruce Dickinson en zijn band – bestaande uit gitarist Roy Z, drummer Dave Moreno, bassist Tanya O'Callaghan en keyboardspeler Mistheria – al Braziliaanse en Mexicaanse live data hadden aangekondigd voor april en mei volgend jaar, zullen ze hun tour daarna voortzetten met een reeks Europese shows en festivaloptredens.

Data in de Benelux

28/05/2024 - 013, Tilburg (NL)

29/05/2024 - De Oosterport, Groningen (NL)

30/06/2024 - Rockhal, Esch-Sur-Alzette (LU)