... / Story's / Actueel / Vernieuwde line-up THUNDERMOTHER pakt uit met eerste single
Actueel

Updated 03/11/2023

Actueel

Vernieuwde line-up THUNDERMOTHER pakt uit met eerste single

De Zweedse rockdames van THUNDERMOTHER hebben een nieuwe single uit, de eerste sinds de veelbesproken bezettingswijziging waarbij driekwart van de band begin dit jaar het hazenpad koos. ‘I Left My License In The Future’ is een opwekkend, energiek en rechttoe rechtaan nummer dat de typische kenmerken van de band uitademt.

Over de line-up-wissel is al genoeg inkt gevloeid, moet gitariste/oprichtster Filippa Nässil hebben gedacht. Hoog tijd om het steven opnieuw richting muziek te wenden, samen met ‘nieuwkomers’ Linnea Vikström Egg (zang) en Joan Massing (drums) en de (na haar studies) teruggekeerde Majsan Lindberg (bas). ‘I Left My License In The Future’ werd opnieuw gemaakt met het Deense meesterbrein Soren Andersen (Pretty Maids, D-A-D, Glenn Hughes, Mike Tramp, ...) en zal volgens platenlabel AFM ‘het potentieel van THUNDERMOTHER op vlak van vocale prestaties en songschrijvers-vaardigheden wereldwijd laten horen’.

TH Banner

"Met deze eerste single van de nieuwe line-up willen we de fans een rechttoe rechtaan no-brainer track geven die gericht is op degene in de passagiersstoel zonder rijbewijs”, geeft de band mee. “Een anthem voor diegenen onder ons die nooit de aangewezen bestuurder kunnen zijn, maar tegelijk ook een liefdesbrief aan diegenen op de bestuurdersstoel.”

De release van de nieuwe single gaat gepaard met een korte Midden-Europese tournee samen met de uit Boston, VS afkomstige rockband LANSDOWNE. Op 3 december 2023 spelen ze in De Helling in Utrecht.