... / Story's / Actueel / EPICA trommelt hoop vrienden op voor ‘The Alchemy Project’ - Eerste video nu uit!
Actueel

EPICA trommelt hoop vrienden op voor ‘The Alchemy Project’ - Eerste video nu uit!

In de 20 jaar dat ze ondertussen al bestaan, is EPICA nooit de uitdagingen uit de weg gegaan. De band doorstond met bravoure elke storm en wist het symfonische metalgenre naar hoogten te tillen waar niemand durfde van te dromen. Met ‘The Alchemy Project’, uit op 11 november 2022 via Atomic Fire, stevent de band af op een nieuw hoogtepunt.

Epica 1920X1280px

Sinds 2002 heeft de band rond zangeres Simone Simons en haar muzikale partner Mark Jansen acht keer op keer innovatieve albums uitgebracht en hebben ze de wereld rondgereisd om hun succesverhaal extra kracht bij te zetten. En daar breien ze binnenkort een vervolg aan met ‘The Alchemy Project’, een reis door zeven ‘buitengewone’ nieuwe nummers. Buitengewoon omdat EPICA diverse vrienden heeft uitgenodigd om samen de songs te schrijven én ook muzikaal hun medewerking te verlenen. We horen (onder meer) Fleshgod Apocalypse, Sven de Caluwé (Aborted), Shining, Henri Sattler (God Dethroned), Niilo Sevänen (Insomnium) en Björn 'Speed' Strid (Soilwork / The Night Flight Orchestra), evenals Tommy Karevik (Kamelot) en keyboard-legende Phil Lanzon (Uriah Heep). Beslist uniek is de once-in-a-lifetime song ‘Sirens – Of Blood and Water’ met Simone Simons, Charlotte Wessels en Myrkur.  

Mash-up

Epica The Alchemy Project

Het eerste nummer dat voor deze 7-track-EP werd geschreven en tevens de eerste single/video is 'The Final Lullaby', een snelle, intense clash tussen EPICA en de avant-garde rock van Noorse legendes Shining (met saxofoon!). “Ik ben een grote fan van Shining sinds de eerste keer dat ik ze hoorde”, geeft bassist Rob van der Loo ons mee. “Onze bedoeling met 'The Final Lullaby' was om een mash-up te maken tussen Epica en Shining, dus we dachten het zou een goed idee zijn als ik een paar riffs zou bedenken die typisch Shining zijn en zij dan het tegenovergestelde zouden doen.”

'The Alchemy Project' is nu beschikbaar voor PRE-ORDER als digipak CD, LP of digitaal.

Tracklist

  1. The Great Tribulation feat. Fleshgod Apocalypse
  2. Wake the World feat. Phil Lanzon (Uriah Heep) & Tommy Karevik (Kamelot)
  3. The Final Lullaby feat. Shining
  4. Sirens – Of Blood and Water feat. Charlotte Wessels & Myrkur
  5. Death is not the End feat. Frank Schiphorst (MaYaN) & Björn “Speed” Strid (Soilwork)
  6. Human Devastation feat. Henri Sattler (God Dethroned), Sven de Caluwé (Aborted)
  7. The Miner feat. Asim Searah (Damnation Plan), Niilo Sevänen (Insomnium), Roel van Helden (Powerwolf)

Europese tour 2023

(met APOCALYPTICA + WHEEL)

27/01/23 - AFAS | Amsterdam (NL)

29/01/23 - AB | Brussels (BE)

06/02/23 - Atelier | Luxemburg (LU)