... / Story's / Actueel / MAMMOTH WVH kondigt digitale luxe editie aan van zijn gelauwerde debuutalbum
Actueel

Updated 17/09/2022

Actueel

MAMMOTH WVH kondigt digitale luxe editie aan van zijn gelauwerde debuutalbum

Vijftien maanden geleden verscheen het langverwachte debuutalbum van MAMMOTH WVH wereldwijd en kon meteen rekenen op veel lofbetuigingen. ‘Mammoth WVH’ was de bekroning van jarenlang werk en toewijding van het muzikale meesterbrein Wolfgang Van Halen.

Mammoth WVH - Foto: Bryan Beasley

Foto: Bryan Beasley

Na twee succesvolle tournees door de Verenigde Staten, talrijke spraakmakende optredens, waaronder enkele op de nationale televisie en een GRAMMY-nominatie voor zijn eerste single ‘Distance', vond WVH de tijd rijp voor het uitbrengen van een digitale luxe editie op 11 november via EX1 Records. Deze nieuwe digitale luxe uitgave bevat het bonusnummer van de Japanse versie van het album, 'Talk & Walk', evenals twee niet eerder uitgebrachte nummers: 'As Long As You're Not You' en 'Goodbye'. De digitale versie van ‘Mammoth WVH’ is verkrijgbaar in voorverkoop HIER. Ook de reguliere cd en twee vinyl edities zijn nog te bestellen.

Om samen te vallen met de aankondiging van de digitale luxe editie van ‘Mammoth WVH’, wordt er een nieuwe single vrijgegeven aan de wereld. ‘Talk & Walk’. Verscheen op de Japanse versie van het album en was tot nu toe nergens anders verkrijgbaar. Het nummer vond zijn weg naar verschillende afspeellijsten terwijl MAMMOTH WVH op tournee was in 2021 en werd meteen een favoriet van degenen die het live hoorden. De nieuwe track is beschikbaar via alle digitale dienstverleners en is HIER beschikbaar.

Mammoth WVH S/T cover

Door alle nummers te schrijven en alle instrumentatie en zang voor het debuutalbum uit te voeren, ging Wolfgang Van Halen op zoek naar zijn eigen muzikale identiteit. Van de rockende gitaarriff op albumopener ‘Mr. Ed' tot de stuwende bas en drums op afsluiter 'Stone', toont MAMMOTH WVH de verschillende muzikale invloeden die Wolfgang hebben geïnspireerd. De eerste twee singles, ‘Distance’ en ‘Don't Back Down’, vonden hun weg naar de nummer 1 plek bij Active Rock Radio. De single ‘Distance’ werd ook genomineerd voor een GRAMMY in de categorie Best Rock Song, waarbij Wolfgang Van Halen werd genomineerd naast de Foo Fighters, Paul McCartney, Kings of Leon en Weezer.

Eind 2022 en begin 2023 gaat MAMMOTH WVH uitgebreid toeren met zijn oude vrienden Alter Bridge. In november en december komt eerst Europa aan de beurt. Na een korte pauze gaat Wolfgang dan verder werken aan een tweede langspeler en vat hij een tournee aan door Noord-Amerika als directe ondersteuning voor Alter Bridge, beginnend in januari 2023 en eindigend in april 2023.

Europese tourdata (met Alter Bridge en Halestorm):

Nov 9 - ESCH-SUR-ALZETTE, LUXEMBOURG - Rockhal

Dec 1 – AMSTERDAM, NETHERLANDS - Ziggo Dome