... / Story's / Actueel / Wolfgang Van Halen's MAMMOTH WVH komt met tweede album  ‘Mammoth II’
Actueel

Updated 22/03/2023

Actueel

Wolfgang Van Halen's MAMMOTH WVH komt met tweede album  ‘Mammoth II’

Na een wervelend debuutalbum, een GRAMMY® Award nominatie voor zijn allereerste single, meerdere eerste plaatsen in verschillende hitlijsten, televisieoptredens en uitverkochte shows gedurende een periode van twee jaar, is MAMMOTH WVH nu terug met zijn tweede album ‘Mammoth II’. De tien tracks tellende plaat zal op 4 augustus wereldwijd beschikbaar komen via BMG, het nieuwe label van de band. Het album werd opgenomen in de legendarische 5150-studio en werd geproduceerd door vriend en medewerker Michael "Elvis" Baskette.

Mammoth WVH - Foto: Travis Shinn

Wolfgang Van Halen zet op dit album de traditie voort om alle nummers te schrijven en alle instrumenten en zang zelf uit te voeren. Hij daagde zichzelf uit om zijn sound verder te ontwikkelen dan hij op zijn debuut had laten horen. Van de rockende opener ‘Right?’ naar de Beatles-achtige vibe op afsluiter ‘Better Than You’, ‘Mammoth II’ toont de groei van Wolfgang als componist, muzikant en vooral als zanger. Nummers als 'Like A Pastime’, ‘Take A Bow’ en ‘Waiting’ zijn allemaal sonisch verschillend van elkaar, maar uniek voor wat meesterbrein Wolfgang Van Halen en MAMMOTH WVH is.

‘Mammoth II’ komt in meerdere configuraties en kan HIER worden gereserveerd.

Mammoth WVH Mammoth II cover

De debuutsingle van ‘Mammoth II’ is de vrolijke rocker ‘Another Celebration At The End Of The World’. De videoclip voor ‘Another Celebration At The End Of The World’ is een 8:25 durende introductie van de MAMMOTH WVH live band. De nieuwe video gaat verder waar de clip van de #1 single ‘Don't Back Down’ ophield en toont een gefrustreerde Wolfgang die de andere Wolfgang's uit die video ontslaat en ze vervangt door zijn nu beroemde live band met Frank Sidoris (gitaar), Jon Jourdan (gitaar), Ronnie Ficarro (bas) en Garrett Whitlock (drums). De video is geregisseerd door Gordy De St. Jeor.

MAMMOTH WVH Tour Data 2023

April 27 – Amsterdam, NL – Johan Cruijff ArenA (als support voor Metallica)

Juni 3 – Tilburg, NL - Poppodium 013 (als support voor Alter Bridge)

Juni 15 – Dessel, BE – Graspop Metal Meeting