... / Story's / Actueel / De symfonische metalband SIRENIA brengt nieuw album '1977' uit
Actueel

Updated 22/03/2023

Actueel

De symfonische metalband SIRENIA brengt nieuw album '1977' uit

De symfonische metaliconen brengen een smeltkroes van rock- en synthwave elementen uit de jaren tachtig moeiteloos samen op hun inmiddels elfde studioalbum. Een nieuwe stijl verkennen als nooit tevoren - SIRENIA zorgt voor een revolutionaire toets in hun melodische duisternis op het gloednieuwe studioalbum ‘1977’, dat op 26 mei 2023 wordt uitgebracht via Napalm Records. De internationale band neemt de luisteraar mee naar een retro auditieve speelhal die teruggrijpt naar de tijd dat groovy synthwave melodieën de muziekwereld domineerden.

Sirenia - Foto: Cécile Delpoïo
Sirenia 1977 cover

De eerste single uit '1977', die hun veelzijdige aard op zijn best laat zien, komt als een absolute tijdmachine in de vorm van het bonusnummer van de plaat, 'Twist in my Sobriety'. De cover van het miljoen keer gestreamde nummer van de in Duitsland geboren Britse zangeres Tanita Tikaram komt overeen met de verrassend diepe stem die zangeres Emmanuelle Zoldan hier presenteert, terwijl het griezelige mid-tempo verschijnt in een gloednieuw licht van moderne synthbeats en een karakteristieke synthhobo. De eclectische mix van ‘1977’ voert hun fans regelrecht naar rokerige nachtclubs met neonverlichting en opent opwindende nieuwe facetten van symfonische, elektronische en groove elementen in de muziek van SIRENIA.

De voorverkoop is gestart en bestellen kan HIER.

Bandleider, multi-instrumentalist, componist en tekstschrijver Morten Veland stelt: “'Twist in my Sobriety' is de eerste single van ons aankomende album getiteld ‘1977’. Dit is de bonustrack van ons elfde album en het is een coverversie van het origineel van Tanita Tikaram uit 1988. Ik ben dol op dit nummer sinds het werd uitgebracht. Het heeft een erg melancholische sfeer, dus het voelde als een interessant project om er een SIRENIA-versie van te maken. Ik hoop dat je ervan zult genieten terwijl iedereen wacht op de release van ‘1977’”.