... / Story's / Actueel / METAL CHURCH brengt 13e studioalbum 'Congregation Of Annihilation' uit
Actueel

METAL CHURCH brengt 13e studioalbum 'Congregation Of Annihilation' uit

Het nieuwe album markeert de eerste release sinds de tragische dood van de legendarische frontman Mike Howe die in juli 2021 overleed. Het markeert ook het eerste album met nieuwe zanger Marc Lopes (Ross The Boss / Let Us Prey) die aan boord kwam in de zomer van 2022 en bevat de huidige line-up van oprichtende gitarist Kurdt Vanderhoof, gitarist Rick Van Zandt, bassist Steve Unger en drummer Stet Howland. De nieuwe nummers zijn een terugkeer naar de muzikale wortels van de band en grijpen terug naar de vibes van het titelloze eerste album en ‘The Dark’.

Metal Church - Foto: Rat Pack Records
Metal Church Congregation Of Annihilation cover

Over het album zegt Kurdt Vanderhoof: “Dit nieuwe album begint aan een nieuw hoofdstuk in de erfenis van de Metal Church. Ik hou echt van dit album. Het is in zekere zin een frisse benadering voor ons, maar ook een terugkeer naar het prille begin van Metal Church als onderdeel van de New American Thrash Metal beweging. Deze plaat bevat enkele van de meest agressieve nummers die we hebben opgenomen. Ik hoop dat de fans het net zo leuk zullen vinden als wij."

Marc Lopes voegt toe: “Ik ben meer dan vereerd om deel uit te maken van het voortzetten van deze erfenis in een nieuw tijdperk van Metal Church. Werken met Kurdt en een band die een enorme invloed op mij had toen ik opgroeide, was op zijn zachtst gezegd een surrealistische ervaring. Voor mij had het geen zin om te proberen te imiteren wat al tot in de perfectie was gedaan. Dus, met respect voor het verleden, zijn we verder gegaan naar een nieuw hoofdstuk en hier zijn we dan!”

Metal Church Out 26 May 2023

'Congregation of Annihilation' werd geproduceerd door Kurdt Vanderhoof en is nu beschikbaar in Europa in voorverkoop in verschillende bundelconfiguraties HIER.