... / Story's / Actueel / METAL CHURCH brengt live-album van laatste optredens met Mike Howe uit
Actueel

Updated 31/05/2024

Actueel

METAL CHURCH brengt live-album van laatste optredens met Mike Howe uit

Aan alles komt een einde. Zelfs in de wereld van de heavy metal, waar mythen en legenden dagelijkse realiteit zijn. Leden en fans van de Amerikaanse band METAL CHURCH werden zich hier pijnlijk bewust van toen ze in juli 2021 hun legendarische zanger en frontman Mike Howe verloren. Reaper Entertainment herdenkt die tragische gebeurtenis met een live-album getiteld ‘The Final Sermon’.

Van 1988 tot 1994 en opnieuw vanaf 2015 was Mike Howe de frontman van METAL CHURCH, waarmee hij essentiële albums als ‘Blessing In Disguise’ en ‘The Human Factor’ opnam. Mike was een uitstekende zanger, een charismatische frontman en voor velen de stem van de Amerikaanse heavy metal. Op 26 juli 2021 overleed Howe op 55-jarige leeftijd in zijn huis in Eureka, Californië. De wereld verloor die dag een unieke stem en talent. Zijn nalatenschap zal natuurlijk voortleven bij zijn vele vrienden, volgelingen en fans, in zijn klassieke albums en in de herinneringen van zijn bandleden. Op de derde verjaardag van zijn tragische dood levert Reaper Entertainment een eigen bijdrage aan het herdenkingsaltaar: een live album getiteld ‘The Final Sermon’, opgenomen tijdens zijn laatste optredens op 24 en 25 augustus 2019 in Club Citta in Kawasaki, Japan.MH

METAL CHURCH met MIKE HOWE – © Metal Church

‘The Final Sermon’ laat niet alleen Howe op zijn vocale hoogtepunt horen, maar ook een band in bloeiende vorm. Thrashgitaarpionier en oprichter Kurdt Vanderhoof, gitarist Rick Van Zandt, bassist Steve Unger, drummer Stet Howland en live bassist Bobby Ferkovich waren in topvorm tijdens die twee nachten in Japan. De veertien nummers tonen een band die muzikaal alles uit de kast haalt en tegelijkertijd een politieke, sociaal bewuste, filosofische instelling belichaamt. Een band die trots is op het verleden, maar zich ook goed voelt in het heden. ‘The Final Sermon’ is het levende bewijs dat, ook al vallen alle idolen uiteindelijk, hun nalatenschap voortleeft.

‘The Final Sermon"’wordt op 26 juli 2024 uitgebracht op cd, vinyl en deluxe boxset.Tracklist

MC Live
 1. Damned If You Do

 2. Meedle and Suture

 3. Fake Healer

 4. In Mourning

 5. Human Factor

 6. Date with Poverty

 7. The Black Things

 8. Gods of A Second Chance

 9. Start the Fire

 10. Watch the Children Pray

 11. Beyond the Black

 12. By the Numbers

 13. No Friend of Mine

 14. Badlands