... / Story's / Actueel / Het diepe verdriet van GRUESOME-drummer Gus Rios
Actueel

Updated 31/05/2024

Actueel

Het diepe verdriet van GRUESOME-drummer Gus Rios

Death metalveteranen GRUESOME keren terug met ‘Frailty’, hun eerste nieuwe nummer in vier jaar. Tegelijk kondigt de band aan deze zomer te starten met de opnames van hun nieuwe full-length en opvolger van ‘Twisted Prayers’ uit 2018.

Het nieuwe album zal GRUESOME’s duik in de catalogus van DEATH voortzetten met hun kijk op het legendarische ‘Human’. Een speciaal moment voor de band, aangezien drummer Gus Rios en ‘Human’-drummer Sean Reinert extreem goede vrienden waren. Het album is meer dan alleen een eerbetoon aan Chuck en Sean, maar een viering van dierbare vrienden die we veel te vroeg hebben verloren. "We zijn allemaal erg enthousiast om GRUESOME deze zomer weer op volle kracht te laten spelen”, zegt frontman Matt Harvey. “Tussen de single, de Europese tour met Sabbat en, het belangrijkste, het werk aan de volgende plaat, begeven we ons op opwindend terrein en ik hoop dat de mensen enthousiast zijn om met ons mee te gaan!"

Gruesome

Diep verdriet

Frailty

Drummer Gus Rios over het nieuwe nummer en de aankomende albumopname: "De woorden vinden om de immense reeks emoties te beschrijven die in het proces van dit album zitten, blijkt net zo moeilijk te zijn als het proces zelf. De schijnbaar onmogelijke taak om niet alleen een van de meest bekwame, geliefde en invloedrijke drummers aller tijden te moeten evenaren, maar ook de beste vriend die ik ooit heb gehad, is een uitdaging waar ik echt jaren over heb gedaan om zelfs maar een poging te wagen. Het materiaal is niet alleen extreem uitdagend om te spelen, ik voel ook een diep verdriet elke keer als ik eraan ga werken. Maar ik heb het gevoel dat ik het aan mijn broer Sean, mijn band en de deathmetalgemeenschap verschuldigd ben om op dit album 110% te geven. 

Baken van inspiratie

Gus had Sean in november 2019 gebeld om hem te vertellen hoe bang hij was voor dit album en dat hij zijn begeleiding echt nodig had. "Op een echte bro-manier was zijn antwoord aan mij: "Kerel, waar heb je MIJ voor nodig? Jij bent degene die al jaren in deze loopgraven zit, niet ik. Wees gewoon jezelf, je hebt dit". En hoewel het uiteindelijk ons plan was om een paar dagen bij hem te blijven en samen in zijn studio aan dit materiaal te werken, had de wreedheid van het leven andere plannen. Seans familie verloor een zoon en broer, de wereld verloor een baken van inspiratie en ik verloor mijn beste vriend. Een wereldwijde pandemie en enkele jaren later zijn we hier eindelijk en maakt GRUESOME wat ik niet alleen beschouw als het album van onze carrière, maar ook als mijn persoonlijke grootste test van vaardigheid, veerkracht en wilskracht. Ik ben NIET de drummer die Sean was, maar hij was mijn mentor, leraar en broer en ik zal mijn uiterste best doen om dat te eren.”

40TH ANNIVEVIL EUROPEAN TOUR 2024

SABBAT feat. very special guest GRUESOME

26/06/2024 – Hell, Diest (BE)

06/07/2024 – Pitfest, Emmen (NL)