... / Story's / Actueel / Debuutalbum van het Texaanse SMOKEY MIRROR komt eraan
Actueel

Updated 23/03/2023

Actueel

Debuutalbum van het Texaanse SMOKEY MIRROR komt eraan

Er zijn momenten in het leven van elke tijdreiziger dat daverende elektrische boogie rock het enige is dat ergens op slaat. Gevormd in Dallas, Texas te midden van de stervende sintels van 2015, heeft SMOKEY MIRROR zich toegewijd aan het verspreiden van een evangelie van aanbidding van verschroeide aarde en wilde, psychedelische overgave. Onder leiding van zanger/gitarist Mario Rodriguez hebben ze gestaag hun ontembare geluid gekoesterd, in de richting van de naderende release van hun titelloze debuutalbum. Aangevuld met bassist Tyler Davis, gitarist Caleb Hollowed en drummer Cam Martin, is SMOKEY MIRROR nog maar net aan hun reis begonnen...

Smokey Mirror 2023
Smokey Mirror Smokey Mirror cover

"Ons muzikale masterplan was om nummers te schrijven die energieke heavy bluesrock combineren met elementen van progressieve en vrije muziekstijlen", zegt Mario. “We wilden muziek maken die aantrekkelijk is voor zowel informele luisteraars als de verfijnde oren van muzikanten. We traden een paar jaar op in Texas als trio [met voormalig drummer Josh Miller] en begonnen samen te werken met Cam in het voorjaar van 2018, net voor SXSW. Een paar maanden later ontmoetten we onze gitarist Caleb in Charley's Guitar Shop [in Dallas], waar hij werkt als reparateur. We begonnen als kwartet te spelen en begonnen kort daarna met het finaliseren van materiaal voor onze eerste plaat.”

Explosief, groovy en vol psychedelisch gevaar, SMOKEY MIRROR is het soort debuutalbum dat gelijkgestemde luisteraars in een bezwete, euforische hoop achterlaat. Acht nummers (en twee intermezzo's) diep, toont het de woeste, onverschrokken en soulvolle geluid dat Mario en zijn kameraden als hun eigen hebben geclaimd. Van de onstuitbare acid rock rush van opener ‘Invisible Hand’ en de voortschrijdende lofzang van blues metal zoals in ‘Pathless Forest’, tot epische, spiraalvormige jams zoals ‘Magick Circle’ en ‘Sacrificial Altar’, SMOKEY MIRROR's beheersing van de vorm is even tijdloos als opwindend. Ondertussen voegen de lyrische overpeinzingen van de band nog meer diepte, intriges en rechtvaardige woede toe.

'Smokey Mirror' verschijnt op 5 mei 2023 via Rise Above Records.