... / Story's / Actueel / THE AMITY AFFLICTION kondigt nieuw album ‘Not Without My Ghosts’ aan
Actueel

THE AMITY AFFLICTION kondigt nieuw album ‘Not Without My Ghosts’ aan

Australische metalcore pioniers THE AMITY AFFLICTION — Joel Birch [zang], Ahren Stringer [zang, bas], Dan Brown [leadgitaar] en Jon Longobardi [drums] — hebben hun nieuwe album ‘Not Without My Ghosts’ aangekondigd, dat op 12 mei uitkomt via Pure Noise.

The Amity Affliction 2023

Om het nieuws te vieren, heeft de band de video voor 'It's Hell Down Here' gedeeld.

Het nummer gaat over sterfte - een onderwerp dat meerdere keren op het album wordt genoemd. Het pronkt ook met de vocale dynamiek en snoeiharde breakdowns die de band kenmerken.

"Dit nummer is een brief van mezelf en Ahren, door mij geschreven, aan onze vrienden die zijn overgegaan naar de andere kant", deelt Birch.

Hij vervolgt: "Ik ben 41. Ik ben bipolair. En ik ben het behoorlijk beu. Daar komen teksten als 'Like a snake I ty / the cold dark clouds, they steal my light' vandaan. Het nummer is inpakken hoe ik me dagelijks voel en nadenken over de tijd voorafgaand de dood van mijn vriend die zelfmoord pleegde. Ik weet zeker dat veel mensen die schuldgevoelens hebben en dit evenzo ervaren, omdat ze niet hebben ingezien wat achteraf overduidelijk wordt.”

Het album heeft meerdere functies - iets wat de band al geruime tijd niet in een release heeft verwerkt - waaronder de in 2021 overleden Nieuw-Zeelandse rapper Louie Knuxx, evenals Comeback Kid's Andrew Neufeld, The Plot in You's Landon Tewers en Phem.

Het album vooraf bestellen kan HIER en HIER.

The Amity Affliction Not Without My Ghost cover