... / Story's / Actueel / SPIRIT ADRIFT kondigt met ‘Ghost At The Gallows’ nieuw album aan
Actueel

SPIRIT ADRIFT kondigt met ‘Ghost At The Gallows’ nieuw album aan

"De gimmick van SPIRIT ADRIFT is simpel: er is geen gimmick", zegt Nate Garrett, het meesterbrein van de band. "Gewoon geweldige nummers, zware riffs, pakkende passages die er voor zorgen dat je met je hoofd wilt bonzen en opbeurende elementen die ervoor zorgen dat je vrij door de lucht wilt zweven." Met Ghost At The Gallows, dat op 18 augustus van Century Media verschijnt, heeft Garrett SPIRIT ADRIFT’s meest complete werk tot nu toe geleverd; een plaat die zelfverzekerd op het kruispunt staat van heavy metal op zijn meest epische en elementaire en hardrock op zijn meest eerlijke en oprechte.

Spirit Adrift - Foto: Wombat Fire

De eerste single van het album ‘Death Won't Stop Me’ is een alarmerend nummer, een rechttoe rechtaan, stampende metaltrack zonder franje. De headbangende reis volgt een met onsterfelijkheid vervloekte verteller die getuige is van de opkomst en ondergang van rijken, catastrofale kosmische gebeurtenissen en het verstrijken van millennia terwijl hijzelf ongedeerd blijft. Het onderliggende thema is dat echte metal en echte kunst in het algemeen, eindeloze cycli van trends en rages overleeft.

Spirit Adrift Ghost At The Gallows cover

De weg naar ‘Ghost At The Gallows’ was niets minder dan een enorme onderneming. Garrett weeft sinds 2015 het sonische tapijt van SPIRIT ADRIFT en markeert zijn eigen persoonlijke groei en zijn veel gedocumenteerde nuchterheid tot de triomf van vandaag met ‘Ghost At The Gallows’. "Ik wilde iets tijdloos schrijven, dat de hele reis van SPIRIT ADRIFT samenvatte", zegt Nate. Het album brengt op ingewikkelde wijze elk element van Garrett's muzikale beheersing samen om tot een conclusie te komen en een nieuw hoofdstuk voor SPIRIT ADRIFT aan te snijden.

"Onbewust heeft elk album dat ik maak de neiging om een thema te hebben of een punt te maken", zegt Nate. “Ik besefte het niet toen ik aan het schrijven was, maar het nieuwe album lijkt het rouwproces samen te vatten. Toen ik er klaar mee was zag ik pas dat tekstueel alle stadia van rouw aanwezig zijn. Het is een manier om pijnlijke dingen die in ons leven gebeuren te aanvaarden en er iets krachtigs en positiefs van te maken. Dat is vanaf de eerste dag het doel geweest met deze band.”

‘Ghost At The Gallows’ zal op 18 augustus 2023 worden uitgebracht. De voorverkoop, tourdata en meer singles zullen binnenkort verschijnen.