... / Story's / Actueel / SPIRIT ADRIFT eert muzikale helden op ‘20 Centuries Gone’
Actueel

Updated 24/06/2022

Actueel

SPIRIT ADRIFT eert muzikale helden op ‘20 Centuries Gone’

SPIRIT ADRIFT heeft vandaag een tweede nummer van ‘20 Centuries Gone’, een verzameling van twee eigen songs en zes covernummers, in première uitgebracht. ‘Mass Formation Psychosis’ is een 6+ minuten durend epos dat perfect weergeeft waar de Amerikaanse heavy/doom metalband voor staat.

Spirit Adrift

Foto: Dave Creaney

‘20 Centuries Gone’ is een ode aan SPIRIT ADRIFT’s meest fundamentele muzikale invloeden. Met artwork van Brian Mercer (Lamb of God, High on Fire, Mastodon) en gemixt door Zeuss (Overkill, Crowbar, Municipal Waste), is deze release een krachtige reis door het verleden, het heden en de toekomst van de band. Op deze plaat, die vanaf 19 augustus 2022 beschikbaar is via Century Media, zet SPIRIT ADRIFT zijn tanden in klassiekers van Type O Negative (‘Everything Dies’), Pantera (‘Hollow’), Metallica (‘Escape’), Thin Lizzy (‘Waiting For An Alibi’), ZZ Top (‘Nasty Dogs And Funky Kings’) en Lynyrd Skynyrd (‘Poison Whiskey’). Daarnaast prijken met ‘Sorcerer’s Fate’ en ‘Mass Formation Psychosis’ ook twee nieuwe eigen nummers op de release.

Uitgesproken SPIRIT ADRIFT-stijl

SA2

“Ik heb altijd gedacht dat het een coole ervaring zou zijn om een ​​aantal nummers op te nemen van bands die fundamenteel zijn voor het DNA van SPIRIT ADRIFT”, vertelt meesterbrein Nate Garrett. “De keuzes op '20 Centuries Gone' zijn duidelijk voor mij, maar misschien onverwacht voor de fans en net dat maakt het geheel erg leuk. Een band als Lynyrd Skynyrd is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de invloeden van SPIRIT ADRIFT, dus was het dé taak voor mij om uit te zoeken hoe ik deze geweldige nummers kon eren, maar dan in de uitgesproken SPIRIT ADRIFT-stijl. Om het geheel nog specialer te maken, heb ik ook een paar nieuwe nummers geschreven om de boel op gang te brengen."