... / Story's / Actueel / OZZY OSBOURNE dropt eerste single-video ‘Patient Number 9’ van aankomend gelijknamige studio-album
Actueel

Updated 24/06/2022

Actueel

OZZY OSBOURNE dropt eerste single-video ‘Patient Number 9’ van aankomend gelijknamige studio-album

Rock and Roll Hall of Fame inductee, Grammy-winnaar, zanger, songwriter en rock/metal icoon OZZY OSBOURNE heeft vandaag zijn nieuwe single-video gedropt. ‘Patient Number 9’ is een rocksong met een gastbijdrage van de legendarische gitarist Jeff Beck (o.a. The Yardbirds).

Ozzy3

De nieuwe track staat op het gelijknamige studio-album dat op 9 september 2022 via Epic (/Sony Music) zal verschijnen en dat door Ozzy, producer Andrew Watt (o.a. Post Malone, Miley Cyrus, Pearl Jam), Robert Trujillo, Chad Smith en Ali Tamposi werd geschreven.

Een ongekend groot aantal muzikale iconen stond te popelen om op Ozzy’s nieuwe album mee te doen: Naast Jeff Beck verlenen ook Eric Clapton, riff-lord Tony Iommi (Black Sabbath; voor het eerst ooit te horen op een Ozzy-album), Josh Homme (Queens of The Stone Age), Mike McCready (Pearl Jam), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), Duff McKagan (Guns N' Roses), Robert Trujillo (Metallica) en Zakk Wylde (Black Label Society en Ozzy’s vaste gitarist die echter niet op het laatste album stond) een bijdrage. Opvallend: 'Patient Number 9' omvat ook de laatste opnames van wijlen Taylor Hawkins (Foo Fighters).

Comic artist Todd McFarlane

Ozzy heeft naast bovenstaande sterrencast ook samengewerkt met de eveneens legendarische striptekenaar en Emmy- en Grammy-winnende regisseur/producer Todd McFarlane (bekend van o.a. ‘The Amazing Spider-Man’), die zowel een Ozzy-stripboek van 28 pagina’s, een alternatieve albumhoes en de officiële video van ‘Patient Number 9’ maakte. De video wordt gekenmerkt door McFarlane's geliefde illustraties die de revolutionaire creatieve kracht in de wereld van strips en speelgoed ook filmde. Bovendien is dit de allereerste video waarin Ozzy's artwork is verwerkt: zijn handgetekende demonen werden geanimeerd en zijn te zien tijdens de Jeff Beck-solo in het nummer.

Todd McFarlane: “Na in het verleden met Ozzy te hebben gewerkt, greep ik een nieuwe kans aan om dit opnieuw te doen … vooral aan de muziekkant deze keer. In de harde business die de muziekindustrie wordt genoemd, heeft elke creatieve persoon die een carrière van meerdere decennia heeft volgehouden, de vaardigheid, het talent en de vasthoudendheid getoond die altijd mijn bewondering zullen oogsten. Ozzy heeft velen van ons creatieve mensen laten zien dat het inderdaad mogelijk is om bijna een heel leven lang de kost te verdienen door te doen waar je van houdt. Go, Ozzy!”

Een exclusieve versie van ‘Patiënt Nummer 9’, met een speciaal door McFarlane ontworpen stripboek, is in beperkte oplage beschikbaar als pre-order; een limited-edition strip met folie omslag is ook verkrijgbaar met een speciale luxe doos.

Tracklist

Attachment Ozzy Osbourne Patient Number 9
 1. Patient Number 9 (feat. Jeff Beck)
 2. Immortal (feat. Mike McCready)
 3. Parasite (feat. Zakk Wylde)
 4. Mr. Darkness (feat. Zakk Wylde)
 5. One of Those Days (feat. Eric Clapton)
 6. A Thousand Shades (feat. Jeff Beck)
 7. No Escape From Now (feat. Tony Iommi)
 8. Nothing Feels Right (feat. Zakk Wylde)
 9. Evil Shuffle (feat. Zakk Wylde
 10. Degradation Rules (feat. Tony Iommi
 11. Dead and Gone
 12. God Only Knows
 13. Darkside Blues

 

Voor Ozzy-adepten is de speciale website whereispatientnumber9.com gelanceerd waarop fans alle activiteiten rondom het aankomende album kunnen volgen.

Ozzy zelf over de nieuwe plaat

Dit is je eerste album dat wordt uitgebracht na de pandemie. Wat ging er door je heen tijdens de begindagen van de pandemie en worden deze gevoelens weerspiegeld in deze nummers?

OZZY: “Wel, ik ben ingeënt en geboost en heb uiteindelijk toch Covid opgelopen. Mijn laatste album (‘Ordinary Man’) werd uitgebracht slechts een paar weken voordat de pandemie begon, en ik stond op het punt om de studio in te gaan om aan deze nieuwe plaat te gaan werken toen de wereld stilviel. Het is geen geheim dat de afgelopen vier jaar erg moeilijk voor me zijn geweest, maar het maken van dit album heeft ervoor gezorgd dat ik van de aandacht voor mijn problemen werd afgeleid.”

Op het album staan ​​een aantal spelers met wie je een verleden hebt. Hoe was het om muzikaal herenigd te worden met Tony Iommi?

OZZY: “Het was echt geweldig om met Tony te werken. Hij is dé riffmaster. In dat opzicht kan niemand hem raken. Ik zou alleen willen dat we deze nummers hadden voor Black Sabbath's ‘13’ album."

Zakk draagt ​​veel bij aan dit album. Hoe is de beslissing genomen om hem te laten spelen aangezien hij niet op het laatste album speelde?

OZZY: “Zakk maakt deel uit van mijn familie en zal dat altijd blijven doen. Het album had precies dat gewicht nodig dat zijn spel biedt. Hij kwam geoon binnen en loste het echt op.”

De eerste single, ‘Patient Number 9’, is opgenomen met Jeff Beck. Wat denk je dat hij heeft bijgedragen aan het lied?

OZZY: “Iemand als Jeff Beck op mijn album laten spelen is gewoon ongelooflijk, een totale eer. Er is geen andere gitarist die zo speelt als hij en zijn solo op 'Patient Number 9' is gewoon adembenemend. Het nummer gaat trouwens over een psychiatrische inrichting."