... / Story's / Actueel / Classic hardrockband TALAS kondigt nieuw album ‘1985’ aan
Actueel

Classic hardrockband TALAS kondigt nieuw album ‘1985’ aan

Gevormd in de vroege jaren zeventig en opgeheven in 1985, heeft TALAS misschien nooit de status van headliner in de arena bereikt, maar ze waren een integraal onderdeel van de hardrockscene van de vroege jaren tachtig, en hun langverwachte terugkeer stelt niet teleur.

Talas 2022

"De tijd was rijp en we hadden er allemaal zin in, niemand had enige overtuiging nodig, we waren allemaal meteen enthousiast om het te doen", legt bassist Billy Sheehan uit, die wordt vergezeld door drummer Mark Miller en powerhouse zanger Phil Naro, evenals nieuwe rekruut Kire Najdovski op gitaar. "Het is alsof we nooit zijn gestopt - alles viel zo gemakkelijk in elkaar. Het was best geweldig."

Nu keren ze terug met ‘1985’. De elf classic hardrocktracks gaan verder waar ze gebleven waren, en het is een release die old school fans zal laten kwijlen en nieuwe volgers zal aanwakkeren. ‘1985’ heeft eigenlijk alles dat je van een TALAS plaat kunt verwachten."

Talas 1985 cover

Het album werd opgenomen in de woonkamer van Miller in het huis dat hij bouwde, met behulp van een mobiele opnameopstelling. Volgens Sheehan waren de sessies ‘een absoluut genot’. Alles op afstand coördineren tijdens de pandemie - met Russ Mackay uit Toronto die de engineering/mixing/mastering voor zijn rekening nam - was het moeilijkste aspect, maar ze slaagden erin om het allemaal samen te brengen en een plaat te maken die van begin tot eind als een geheel klinkt, zonder de suggestie te geven dat het allesbehalve een vlot proces was. Naast het gastoptreden van Mitch Perry nodigde de band ook Naro's zoon, James uit om een paar harmonieën in te zingen en zo vader, zo zoon, want hij klinkt echt geweldig. Er was hoop op een tournee met de plaat, maar helaas, na een lange strijd tegen kanker, stierf Naro in 2021. Al zijn partijen waren al ingezongen. Zodoende staat ‘1985’ symbool als ultiem eerbetoon, een grafschrift voor een geweldige zanger.

Talas 1985 merch

Fans kunnen HIER het album vooraf bestellen. ‘1985’ zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

- Digitaal

- Digipak-cd

- 180g zwart vinyl (exclusief EU)

- Goud vinyl (exclusief voor de EU - gelimiteerd tot 300 exemplaren)

- Helder/lichtgroen gemarmerd vinyl (exclusief voor de EU - beperkt tot 300 exemplaren)

- Wit/zwart gemarmerd vinyl (VS)