... / Story's / Actueel / NITA STRAUSS brengt nieuwe single uit: 'Winner Takes All' (Feat. Alice Cooper)
Actueel

Updated 22/03/2023

Actueel

NITA STRAUSS brengt nieuwe single uit: 'Winner Takes All' (Feat. Alice Cooper)

Los van het nieuws dat ze zou terugkeren naar haar rol als gitarist met de legendarische Alice Cooper, heeft de in Los Angeles geboren gitaarheld NITA STRAUSS zojuist haar gloednieuwe single ‘Winner Takes All’ aangekondigd, met niemand minder dan Cooper zelf achter de microfoon.

Nita Strauss 2023

"Toen we aan de muziek voor dit album werkten, stond het buiten kijf dat ik een nummer wilde maken samen met mijn oude baas en vriend, de legendarische Alice Cooper", roept Strauss uit. "Ik denk dat de track bereikt wat we wilden doen: Alice's stem en kenmerkende stijl laten zien op de achtergrond van een zware, moderne rocktrack. Na vele jaren mijn speelstijl te hebben geleend aan Alice's muziek op het podium, was het echt een eer om samen te werken en zijn stem te horen op een van mijn liedjes!"

OVER NITA STRAUSS:

NITA STRAUSS heeft meer dan een miljoen live publieksleden per jaar verblijdt, gespreid over zes continenten. Fans kennen NITA STRAUSS zeker van haar tournees met Alice Cooper, Demi Lovato en als de officiële gitarist van het Los Angeles Rams NFL-team en evenzeer haar succesvolle carrière als soloartiest. Haar single 'Dead Inside' uit 2022, met David Draiman van Disturbed, werd het eerste nummer van een vrouwelijke soloartiest dat op nummer 1 kwam op rock radio. Nita's vaardigheid, uitbundige aanwezigheid op het podium en liefde voor alles wat met haar instrument te maken heeft, hebben haar een uitstekende reputatie in de muziekindustrie opgeleverd en onder de aandacht gebracht van onder meer Ibanez Guitars, Marshall Amplification, DiMarzio pickups en Monster Energy. Ze is te zien geweest op de covers van wereldwijde gedrukte tijdschriften, waaronder ‘Guitar World’ en ‘Guitar Player’ en op tientallen albums, trailers en soundtracks. Nita's tweede album komt uit in 2023. Haar debuut soloalbum ‘Controlled Chaos’ is nog altijd wereldwijd verkrijgbaar via Sumerian Records.