... / Story's / Actueel / THE KEENING (ex-SubRosa) tekent bij Relapse
Actueel

Updated 06/06/2023

Actueel

THE KEENING (ex-SubRosa) tekent bij Relapse

Rebecca Vernon was de leadzangeres, gitariste en primaire songwriter van Salt Lake City's veelgeprezen SubRosa. Ze beëindigde dat 13-jarige project in 2018 om zich te concentreren op THE KEENING.

The Keening - Foto: Angela H. Brown

Foto: Angela H. Brown

Rebecca Vernon merkt op: "Ik ben erg opgewonden en vereerd om lid te worden van de Relapse familie en kijk uit naar de reis die voor ons ligt. Deze muziek is lang in de maak geweest en heeft veel bloed, zweet en moeite gekost. Ik hoop dat degenen die er contact mee hebben het het wachten waard vinden. Veel dank gaat uit naar de velen die me onderweg hebben geholpen, maar vooral naar mijn familie en Billy Anderson, Andrea Morgan en Nate Carson, die het meest sterk betrokken bij het maken van het album."

THE KEENING weeft een web van weelderige orkestratie, Amerikaanse gotische gevoeligheden en winterse moordballades tegen een achtergrond van donkere, glinsterende folk. Vernons vorige band SubRosa weergalmt in THE KEENING's ‘chamber doom’, vervoegt van fluit, strijkers, harp, hoorn, piano, orgel en hakkebord. Ultra melodische uitstapjes naar spookachtige moerassen, eindeloze putten, geheime misdaden, met juwelen versierde kooien en de niet benijdenswaardige vloek om getuige van een moord te zijn, zijn er in overvloed. Hoe duister dit ook klinkt, er is altijd licht aan het einde van de tunnel.

Het aankomende album van THE KEENING, grotendeels gecomponeerd tijdens een retraite in Joshua Tree en in de woning van de familie van een vriend in Kamas, Utah, werd in december 2020 opgenomen in Hallowed Halls in Portland, Oregon met Billy Anderson. Anderson's lange cv bevat beroemdheden als Melvins, Neurosis, Mr. Bungle, Fantomas, High on Fire, Bell Witch, Amenra, Agalloch, Cathedral, Cattle Decapitation, Red House Painters, Sick of it All, Sleep en meer.

Anderson werkte samen met Vernon en Witch Mountain drummer Nathan Carson als coproducenten van de opname van het album. Een groot aantal van de beste sessiemuzikanten uit Portland leenden hun talenten aan het album, waaronder Andrea Morgan van Exulansis op viool.

THE KEENING is klaar om dit gloednieuwe album uit te brengen via Relapse Records later in 2023. Meer informatie over het album komt er in de komende weken en maanden.