... / Story's / Actueel / Horror met een knipoog in nieuwe single/video van THE RAVEN AGE
Actueel

Updated 06/06/2023

Actueel

Horror met een knipoog in nieuwe single/video van THE RAVEN AGE

Volgende maand kunnen we kennismaken met THE RAVEN AGE’s derde studioalbum ‘Blood Omen’. Na de eerder verschenen tracks 'Serpents Tongue' en 'Parasite' trekt de band ook op de nieuwe single 'Forgive And Forget' het 'horror'-gegeven door. Voor de opvallende video werden kosten noch moeite gespaard.

Raven Age

‘Forgive And Forget' combineert een aanstekelijke gitaargedreven riff met de kenmerkende ambitie en zwaarte van de band. "Het gaat over het loslaten van oude demonen en je toekomst niet laten bepalen door ongewenste herinneringen", legt leadgitarist en songschrijver George Harris uit.

De Tarantino-achtige video - opgenomen in Laredo Western Town - is opnieuw bedacht, geproduceerd en geregisseerd door de band zelf. "We wilden iets heel anders proberen met 'Forgive and Forget'", zegt zanger Matt James. "We wilden voortborduren op de horror vibe van onze twee recente singles 'Serpents Tongue' en 'Parasite' maar dan met een twist … Eens zien hoe ver we konden gaan. Cowboys en zombies voelden absoluut als iets unieks en we vonden ook de perfecte locatie om dat op te nemen."

Raven 2 (1)

Echte strijkers

Raven Album

De creatieve ambitie die in de video te zien is, keert volgens de band ook terug op het aankomende album ‘Blood Omen’, waar de band alles verder drijft dan ooit tevoren. “De refreinen zijn gemaakt voor arena's, de riffs zijn strak, direct en gaan recht op de keel af, en deze keer waren we de eindelijk in staat om de ambitie om echte strijkers te gebruiken waar te maken”, gaat George verder. "Toekijken hoe een strijkkwartet meespeelt met onze nummers was een hele nieuwe ervaring. Ze maakten alles gewoon dramatischer." Door al deze elementen samen te brengen heeft The Raven Age een nieuw muzikaal podium gecreëerd waarop het concept van de plaat zich afspeelt. Het verhaal van de Raven King dat op het debuutalbum ‘Darkness Will Rise’ uit 2017 begint, wordt verdergezet. 

The Raven Age werkte op het nieuwe album samen met de bekende Britse celliste Audrey Riley (Foo Fighters, Muse, Coldplay) in de Institute of Contemporary Music Performance studio's in Londen. Producer Matt Hyde (Slipknot, Machine Head, Bullet For My Valentine) nam de plaat op, de mastering werd in handen gelegd van Mika Jussila bij Finnvox (Nightwish, Children of Bodom, HIM).

Tourdata

15/06/2023 – GMM, Dessel

13/07/2023 – Sportpaleis, Antwerpen (support Iron Maiden)

03/11/2023 – Kavka, Antwerpen