... / Story's / Actueel / THE RAVEN AGE tekent wereldwijde deal met Music For Nations/Sony - Nieuwe plaat komt er volgende zomer aan
Actueel

Updated 01/12/2022

Actueel

THE RAVEN AGE tekent wereldwijde deal met Music For Nations/Sony - Nieuwe plaat komt er volgende zomer aan

“Niets dan tevreden gezichten in het kamp van THE RAVEN AGE”, geeft gitarist George Harris te kennen. “We zijn absoluut in de wolken om met Music For Nations te werken en de bal aan het rollen te krijgen met de langverwachte campagne voor het nieuwe album.”

TRA2

George Harris, zoon van, spreekt van ‘een serieuze prestatie voor ons’ en is ‘supertrots op alle jongens en alle betrokkenen’. “Ons langverwachte nieuwe album heeft eindelijk het platform dat het nodig heeft”, voegt zanger Matt James eraan toe. Ook MFN-directeur Julie Weir is blij de band te mogen verwelkomen de band bij het label: “Ze hebben zelf al veel bereikt en we zijn verheugd om ze naar het volgende niveau van hun carrière te brengen met ondersteuning van onze eigen structuur.”

Het nieuwe (en derde) album van het melodieuze metalkwintet staat gepland voor komende zomer en is de opvolger van ‘Conspiracy’ (2019) dat meer dan 35 miljoen streams én met de single ‘Fleur De Lis’ een Top 30 Billboard Radio-hit scoorde. Op de plaat is de nieuwe gitarist Tommy Gentry voor de eerste keer van de partij en ze hebben ook samengewerkt met Matt Hyde (Slipknot, Bullet For My Valentine, Trivium), Mika Jussila (Nightwish, Children of Bodom & HIM) en verschillende andere speciale gasten die later bekend worden gemaakt.

TRA

THE RAVEN AGE bij de ondertekening van het contract. Boven vlnr: Jai Patel (drums), Dan Wright (manager), Matt James - aka MJ (zang), George Harris (gitaar), Matt Cox (bas) en de nieuwe guitarist Tommy Gentry. Onderaan vlnr: David Sullivan (PR), Dave Shack (MD), Julie Weir (directeur, Music For Nations), Andrew Wyllie (jurist) en Tom Critten (product manager, Music For Nations)

GMM 2023

Waarom het vier jaar heeft geduurd om met nieuw werk op de proppen te komen, heeft te maken met de pandemie die hun eerdere releaseplannen stopzette. De band bracht in 2012 wel ‘Exile’ uit met daarop de herwerkte nummers van ‘Conspiracy’ in akoestische vorm. In 2022 waren ze te zien op verschillende festivals (waaronder Download en Alcatraz) en traden ze op als ‘special guests’ in het voorprogramma van Volbeat, Tremonti en recent nog Godsmack. Ook in 2023 komen ze onze kant uit met shows op onder meer Rock am Ring (Duitsland), Graspop Metal Meeting (België) en Metal Days (Slovenië).