... / Story's / Actueel / Blackened deathcore scene heeft er met OV SULFUR een veelbelovende band bij
Actueel

Updated 01/12/2022

Actueel

Blackened deathcore scene heeft er met OV SULFUR een veelbelovende band bij

Na de release van hun debuut-EP ‘Oblivion’ scoorde de Amerikaanse blackened deathcore act OV SULFUR een plek in de categorie ‘Hier Gaan We Nog Van Horen’. De band, die onlangs een succesvolle tournee afrondde in het kielzog van LORNA SHORE, ABORTED en INGESTED, heeft onderdak gevonden bij Century Media dat nu de standalone single/video ‘Death Ov Circumstance’ heeft uitgebracht. Fans van onder meer LORNA SHORE hebben er beslist een lekkere kluif aan.

Ov Sulfur 1

Op ‘Death Ov Circumstance’ belicht OV SULFUR eerder de metalcore-kant van de band en ligt de klemtoon minder op de furieuze blasts. Inhoudelijk houden de ‘ketters’ vast aan hun strijd tegen alles wat met geloof te maken heeft, maar wordt volgens zanger Ricky Hoover een andere kant kijk gegeven op het gif dat religie is. “In plaats van de huidige kerk rechtstreeks aan te vallen, keek ik terug op de geschiedenis van de heksenprocessen van Salem. Dat was een tijd waarin het christendom anderen vervolgde, terwijl de gelovigen in het slechtste geval hun fakkels opstaken of in het beste geval een oogje dichtknepen. Een behoorlijk verschrikkelijk scenario dat zich door de geschiedenis heen heeft herhaald tijdens slachtingen zoals de kruistochten en de Spaanse inquisitie. Onze video situeert zich meer in een fantasiewereld waar de heksen wraak nemen. Nadat een van hen en haar baby levend zijn verbrand, komen zij en haar vrienden terug om ‘zoete’ gerechtigheid te laten geschieden."

Gitarist/zanger Chase Wilson voegt eraan toe: "Na de brutale aanval van 'Stained In Rot' (de single van ‘Oblivion, nvdr) is dit een nummer met... NUL blast beats! Maar maak je geen zorgen, de song begint snoeihard met een kolkende oorlogsmars en bevat onze beste melodische hooks tot nu toe. Het horen van de onvoltooide versie van dit nummer heeft onze ogen echt geopend voor hoe divers Ricky’s zang wel niet is - niet alleen in schreeuwen maar ook zingen.”

Opvallende orkestratie

Ricky Hoover en Chase Wilson ontmoetten elkaar twee jaar geleden via een wederzijdse vriend met elkaar in contact kwamen. Debuutsingle ‘Behind The Hand Of God’ in februari 2021 was een onheilige waarschuwing voor wat komen ging. De lage vocals van de frontman baadden in een vuurstorm van zwartgeblakerde deathcore en black metal met een opvallende orkestratie en onverwachte vocale melodieën. De reactie was ronduit ‘vulkanisch’. "Ik had geen idee dat mensen erom zouden geven", geeft Hoover toe. "Ik plaatste niets meer dan een logo online en mijn telefoon begaf het tweeënhalve dag achter elkaar bijna onder alle meldingen!"

Kort daarop volgde de EP ‘Oblivion’ en ging de bal aan het rollen. Nu nog Europa inpalmen.

Ov 2

OV SULFUR - Foto: Blaqk Rabbit