... / Story's / Actueel / OV SULFUR: godslasterlijke black/deathcore die tot nadenken stemt
Actueel

Updated 21/01/2023

Actueel

OV SULFUR: godslasterlijke black/deathcore die tot nadenken stemt

Op 24 maart 2023 brengt de Amerikaanse blackened deathcore-band OV SULPHUR hun debuut full-length ‘The Burden Ov Faith’ uit via Century Media Records. Naast de eerder uitgebrachte albumtracks – ‘Death Ov Circumstance’, ‘Stained In Rot’ en ‘Wide Open’ – kan nu ook nieuwe single ‘Earthen’ online worden gestreamd.

"'Earthen' gaat over mijn neefje dat op 16-jarige leeftijd stierf aan kanker", vertelt zanger Ricky Hoover die samen met gitarist/vocalist Chase Wilson de spil vormt van de band uit Las Vegas die in 2021 werd opgericht. "Na mislukte beenmergtransplantaties besloot hij de behandeling te stoppen en het op zijn beloop te laten. Het nummer gaat over het getuige zijn daarvan, hem vasthouden terwijl hij sterft. Die song is erg emotioneel voor mij ... Ik was eigenlijk aan het huilen in de studio toen ik het inzong. We hadden de video nodig om de pure tragedie van die situatie vast te leggen, om echt te onderstrepen hoe oneerlijk en onrechtvaardig het is voor een 'god' om een kind zoiets vreselijks als kanker te laten doorstaan."

OV2

OV SULFUR bestaat uit Ricky Hoover (zang), Chase Wilson (gitaar / zang), Ding (basgitaar) en Leviathvn (drums) - Foto: Blaqk Rabbit

Godslasterlijk en heavy

'The Burden Ov Faith' kenmerkt zich door een mix van deathcore, black metal en metalcore met zowel cleane zang als grunts. De plaat werd opgenomen met producer Morgoth Beatz (Winds of Plague, Scarlxrd) en gemixt/gemasterd door Josh Schroeder (Lorna Shore, Tallah). Voormalig Machine Head-gitarist Logan Mader nam op het album zowel gitaren als bas voor zijn rekening. We horen ook verschillende andere gastbijdragen van onder meer Alex Terrible (Slaughter To Prevail), Taylor Barber (Left To Suffer), Kyle Medina (Bodysnatcher), Howard Jones (Light The Torch, ex-Killswitch Engage) en Lindsay Schoolcraft, (ex-Cradle of Filth).

"Ik wilde iets naar buiten brengen dat niet alleen godslasterlijk en erg heavy is, maar ook tot nadenken stemt”, aldus nog Hoover over het album. “Ik had er gewoon geen idee van hoeveel mensen er hetzelfde over denken.”

Tracklist

OV1
  1. Stained In Rot
  2. Befouler (ft. A. Terrible)
  3. Unraveling (ft. T. Barber)
  4. Death Ov Circumstance
  5. Earthen
  6. A Path to Salvation?
  7. I, Apostate
  8. Wide Open (ft. Howard Jones)
  9. The Inglorious Archetype
  10. The Burden Ov Faith (ft. K. Medina & L. Schoolcraft)

'The Burden Ov Faith' is vanaf 24 maart verkrijgbaar in verschillende formaten (cd, vinyl en digitaal). Vooraf bestellen kan HIER.