... / Story's / Actueel / Nieuw album van NICKELBACK uit op 18 november 2022
Actueel

Updated 08/09/2022

Actueel

Nieuw album van NICKELBACK uit op 18 november 2022

De Canadese band NICKELBACK heeft de releasedatum van hun nieuwe album aangekondigd. ‘Get Rollin'’, hun inmiddels al tiende studioalbum, wordt op 18 november uitgebracht via BMG. De nieuwe single ‘San Quentin’ is de voorbode voor wat de band ‘een gedurfd rockavontuur’ met ‘een gevarieerd scala aan geluiden en songs’ noemt.

Nickel

Toen Chad Kroeger een echte bewaker ontmoette uit de beruchte Californische gevangenis was dat voldoende om inspiratie te vinden voor de nieuwe song (en single) 'San Quentin'. Het nummer volgt een gevangene terwijl hij zijn ontsnapping uit het zwaarbeveiligde San Quentin beraamt. De single is de voorbode van het nieuwe album ‘Get Rollin'' dat nog tien andere tracks omvat en de opvolger is van het in 2017 verschenen ‘Feed The Machine'.  "We hebben de afgelopen jaren een plaat gemaakt in een tempo dat ons de vrijheid gaf om creatief te zijn’, luidt het in een statement van de band.

Tracklist

Nickelback Get Rollin
 1. San Quentin
 2. Skinny Little Missy
 3. Those Days
 4. High Time
 5. Vegas Bomb
 6. Tidal Wave
 7. Does Heaven Even Know You’re Missing?
 8. Steel Still Rusts
 9. Horizon
 10. Standing In The Dark
 11. Just One More
 12. High Time (Acoustic) *
 13. Does Heaven Even Know You’re Missing? (Acoustic) *
 14. Just One More (Acoustic) *
 15. Horizon (Acoustic) *

* Deluxe-editie

‘Get Rollin'’ en ‘Get Rollin' (Deluxe)’ zijn beschikbaar op cd en via digitale platforms. Op de Deluxe-editie staan vier akoestische versies als bonustracks. Pas in de loop van 2023 volgen zowel standaard als exclusieve versies op vinyl. Vooraf bestellen kan HIER.