... / Story's / Actueel / Een avondje verfijnde progressieve rock? Check RIVERSIDE in Kavka, Antwerpen
Actueel

Updated 08/09/2022

Actueel

Een avondje verfijnde progressieve rock? Check RIVERSIDE in Kavka, Antwerpen

Met de komst van RIVERSIDE kunnen liefhebbers van verfijnde progressieve rock/metal op dinsdag 13 september hun hart ophalen in Kavka Zappa, Antwerpen. De Poolse band Riverside staat wijd en zijd bekend om hun stijlvolle charismatische concerten.

Riverside Antwerpen

RIVERSIDE is met hun toegankelijke, goed doortimmerde progrock in de stijl van Marillion, Dream Theater, Pink Floyd en Porcupine Tree ongetwijfeld een van de zwaargewichten in de progressieve rockscene. Dit najaar trekt de band door Europa om het 20-jarige bestaan te vieren.

In die 20 jaar heeft de in Warschau gevestigde band zeven studio-albums, enkele live-platen en twee mini-cd's uitgebracht. De achtste studioplaat staat ondertussen in de steigers, maar eerst wil de band dus een verjaardagsfeestje bouwen met de fans.

RIVERSIDE's muziek is door de jaren heen geëvolueerd naar een eigen karakteristieke, herkenbare stijl die wereldwijd tal van fans weet aan te spreken. De leider van Riverside, Mariusz Duda, schrijft over eenzaamheid, het bestrijden van depressies en proberen te overleven in een steeds veranderende wereld.

Tickets voor het event op 13 september vind je HIER