... / Story's / Actueel / Nieuw (cover)album van SAXON! – Eerste single ‘The Faith Healer’ nu uit
Actueel

Updated 16/01/2023

Actueel

Nieuw (cover)album van SAXON! – Eerste single ‘The Faith Healer’ nu uit

De Britse heavy metal-legende SAXON heeft vandaag de eerste single onthuld van het op stapel staande album ‘More Inspirations’ dat op 24 maart 2023 uitkomt via Silver Lining Music.

Na de release van ‘Inspirations’ in 2021 is ‘More Inspirations’ een tweede duik in de invloeden die mee bepalend zijn geweest voor de succesvolle 40+-jarige carrière van de iconische Britse band. De eerste single van het nieuwe coveralbum is een opmerkelijke versie ‘The Faith Healer’ van The Sensational Alex Harvey Band. Frontman Biff Byford merkt op: "Vroeger zagen we The Sensational Alex Harvey-band dit spelen, ze begonnen er hun set mee. Zo'n fantastisch nummer én fantastische band ... grote invloed!"

Saxon Press Photo By Steph Byford

SAXON - Foto: Steph Byford

‘More Inspirations’ is een inspirerende reis langs de sounds en songs die de carrière van de Barnsley boys op gang hebben gebracht en nog steeds worden gedraaid op stereo-installaties thuis en in de tourbus. SAXON brengt op de plaat eerbetoon aan onder meer The Animal (‘We've Gotta Get Out Of This Place’), Alice Cooper (‘From The Inside’), KISS (‘Detroit Rock City’), Nazareth (‘Razamanaz’), The Who (‘Substitute’), Rainbow (‘Man On The Silver Mountain’) en Uriah Heep (‘Gypsy).

Tracklist

Saxon More Inspirations Cover
  1. We’ve Gotta Get Out of This Place
  2. The Faith Healer
  3. From the Inside
  4. Chevrolet
  5. Substitute
  6. Gypsy
  7. Man On the Silver Mountain
  8. Detroit Rock City
  9. Razamanaz
  10. Tales of Brave Ulysses

‘More Inspirations’ werd geproduceerd door zanger/mede-oprichter Biff Byford en opgenomen door Seb Byford en Jacky Lehmann die ook de mixing en mastering op zich nam. Het album is vanaf 24 maart 2023 verkrijgbaar als 12” zwart vinyl, CD Digipak, digitaal formaat en speciale D2C bundels. Vooraf bestellen kan HIER.