... / Story's / Actueel / Zelfreiniging en hergeboorte in nieuwe video van COBRA THE IMPALER
Actueel

Zelfreiniging en hergeboorte in nieuwe video van COBRA THE IMPALER

De Belgische band COBRA THE IMPALER presenteert vandaag een nieuwe video voor de song ‘Spirit Of Lyssa’ van hun vorig jaar verschenen debuutalbum ‘Colossal Gods’.

Met een stevige voet in de New Wave of American Heavy Metal koppely COBRA THE IMPALER indrukwekkende grooves en pittige gitaarleads aan een mix van zuivere vocale harmonieën en vlijmscherpe screams. Van halsbrekende riffs tot melodieuze breaks grasduint de band gretig in de stilistische elementen uit groove, thrash en klassieke heavy metal.

Over ‘Spirit Of Lyssa’: "In wat kan worden beschouwd als een vervolg - of spiegelbeeld - op de duistere rituele magie die te zien is in de video voor 'Mountains', vertelt 'Spirit Of Lyssa' dit keer het verhaal van een ander sterfelijk wezen dat zichzelf reinigt om herboren te worden, in vrede met zichzelf en haar lot. In plaats van verteerd te worden door pijn en kwelling, is ze vredig, koppig en vastbesloten zich op te maken voor een nieuwe start, in een nieuwe wereld.”

De video werd geregisseerd door Nick Suchak, concept en vormgeving kwam uit de koker van Thijs De Cloedt. Het model is Lily Roberts.

Cobra The Impaler Nick Suchak

COBRA THE IMPALER – Foto Nick Suchak

In concert

19/01/23 – Eurosonic, Groningen

21/01/23 – Vort’n Vis, Ieper

18/03/23 – De Pul, Uden

31/03/23 – N9, Eeklo

09/06/23 – Into the Grave, Leeuwarden

23/06/23 – MidSummer Prog, Valkenburg

20/08/23 – Dynamo Metalfest, Eindhoven