... / Story's / Actueel / STOFLIK OMSKOT: beter incontinent dan incompetent
Actueel

Updated 15/01/2023

Actueel

STOFLIK OMSKOT: beter incontinent dan incompetent

STOFLIK OMSKOT: dat zijn geen willekeurige letters die toevallig zo op een Scrabble-bord terecht zijn gekomen. Nee, ‘Stoflik Omskot’ is Fries en als je weet dat het ‘stoffelijk overschot’ betekent, dan haal je het er wel uit.

SO2

Het is tevens de bandnaam van een stel op leeftijd zijnde Friezen, die eerder al in andere bands hebben gespeeld en waarschijnlijk onder het motto ‘beter incontinent dan incompetent’ best een aardig album hebben gemaakt: ‘Harksankje Fan De Dea’. Die plaat ligt dicht bij de bandleden zelf, want na vooral veel bandbarbecues (met of zonder buurvrouw, maar dat geheel terzijde) en heel weinig repetities – zo schatten we de mannen tenminste in – hebben ze besloten om hun inventieve mix van death metal, thrash en een vleugje hardcore ook te voorzien van teksten in hun eigen taal. Dat heeft een hoop lol opgeleverd, zo te horen; daar hoef je geeneens Fries voor te spreken.

Een goed teken!

SO1

Op de een of andere manier kreeg ik zin om na ‘Harksankje Fan De Dea’ het album ‘Theater Of Hate’ van het fameuze maar dan weer wél bloedserieuze Hate Squad nog eens te draaien. En dat is altijd een goed teken! Op 29 juli kun je in Steenwijk terecht, want daar zullen deze Omskotten samen met andere dinosauriërs als Autopsy, Purgatory en Vomitory het podium van het Stonehenge Festival bestijgen.

Zelf luisteren naar ‘Harksankje Fan De Dea’? Dat kan HIER.

Kaarten voor Stonehenge vind je op de WEBSITE van het festival.