... / Story's / Actueel / Nieuwe EP op komst van Andorrese prog/death band PERSEFONE
Actueel

Updated 29/11/2023

Actueel

Nieuwe EP op komst van Andorrese prog/death band PERSEFONE

Op 2 februari 2024 komt ‘Lingua Ignota: Part I’ uit via Napalm Records. Vandaag kunnen we met de nieuwe single ‘One Word’ al een eerste glimp opvangen van het nieuwste opus van het zestal uit mini-staat Andorra.

De track luidt een nieuw tijdperk in voor PERSEFONE, want ‘Lingua Ignota: Part’ is de eerste release met de nieuwe zanger Daniel Rodríguez Flys, die de band in het verleden al op verschillende tours heeft vergezeld. “’One Word' belichaamt alles wat ‘Lingua Ignota’ in zich heeft, zowel muzikaal als tekstueel. Met een organischere en bandgerichtere aanpak bij het schrijven voor deze nieuwe release, was 'One Word' de eerste stap in de richting van het geluid dat we probeerden te definiëren met de nieuwe muziek. Een geluid waarin elk instrument, woord, noot en slag zijn plaats heeft - zonder betekenisloze passages of overgangen. Elk geluid moest het volgende helpen om samen tot iets groters te komen."

Persefone

Foto: Eric Rossell

Melodieuze prog/death

Technische vaardigheid en moderne progressieve metalelementen, gedrenkt in melodieuze death metal, vormen de kern van het geluid van PERSEFONE. De nieuwe zanger brengt een frisse noot op zijn eerste plaat met de band. Voor de opvolger van het in 2022 verschenen ‘Metanoia’ werkte de band samen met David Castillo die het nieuwe album produceerde, opnam en mixte in Studio Gröndahl in Stockholm. Castillo staat bekend om zijn gewaardeerde werk met Opeth, Dark Tranquillity, Leprous, Katatonia en Candlemass.

Tracklist

Persef
  1. Sounds And Vessels
  2. One Word
  3. The Equable
  4. Lingua Ignota
  5. Abyssal Communication

Tourdata

Met Hypno5e, Stellar Circuits en Lampr3a

10/02/24 - Metropool, Hengelo (NL)

11/02/24 - Asgaard, Gent (BE)

10/03/24 - Dynamo, Eindhoven (NL)