... / Story's / Actueel / Nieuwe single van THE UNSLAIN: old school en toch eigentijds
Actueel

Updated 20/01/2023

Actueel

Nieuwe single van THE UNSLAIN: old school en toch eigentijds

De Nederlandse ‘modern/old-school’ metalband THE UNSLAIN heeft een nieuwe single (en video) uitgebracht. ‘(In) Hell I Am’ laat horen dat het perfect mogelijk is om eighties classic metal en moderen metal samen te smeden tot een nieuw geluid.

Unslain

THE UNSLAIN – Foto: Marco Teunissen

In de nieuwe song (+ video) brengt THE UNSLAIN de pijn van een gebroken hart en de daaruitvolgende de emotionele moeilijkheden mooi in woord en beeld. De band heeft het tekstueel wel vaker over de meer verontrustende kanten van de mensheid. Thema’s zoals ellende, depressie, drugsmisbruik, oorlog en de donkere krochten van de menselijke ziel komen ruim aan bod.

Over ‘(In) Hell I Am’: "De ellende die je in jezelf voelt tijdens liefdesverdriet, alle vragen, de onzekerheid, …. De songtekst van het nummer, geïnspireerd door gebeurtenissen uit het echte leven, is een reflectie op de nasleep van een (liefdes)breuk: "Je kunt het gevoel hebben dat je in de hel bent, maar soms ben je voor anderen de hel. Daarom luidt de titel '(In) Hell I Am.”

De single, gereleased door Rexius Records, werd in 2020 opgenomen met de hulp van producer Daan Nieboer. Tracy Tchai, in de woorden van de band ‘een geweldige zangeres met een echt soulvolle stem’, verzorgt de gastvocalen. Het artwork is van de hand van Daan Nieboer